Hogeschool van Amsterdam

WiFi voor Android

Let op: om verbinding met het draadloze netwerk te kunnen maken heb je een HvA-ID én een werkende internetverbinding nodig.

1. Maak verbinding met het draadloze netwerk 'HvA Open Wi-Fi' (onbeveiligd) op een HvA-locatie of met een ander draadloos netwerk als je niet op een HvA-locatie bent (zoals thuis of in de trein).

2. Als je gebruikmaakt van 'HvA Open Wi-Fi' wordt er een nieuw scherm geopend. Open zelf je browser als dit niet gebeurt en klik op 'Verbinden'. Je accepteert hiermee de voorwaarden.

3. Open opnieuw een browser en ga naar http://wifiportal.hva.nl. Op deze pagina wordt automatisch gecheckt welk besturingssysteem je hebt.

4. Klik achter Google Play op 'Downloaden'. Klik daarna op 'Installeren' en accepteer, indien nodig, de voorwaarden.

5. Ga terug naar de pagina http://wifiportal.hva.nl.

6. Klik op 'JoinNow'. De configuratie wordt nu gedownload. Klik op 'Volgende'.

7. Voer je HvA-ID in en zet daarachter ‘@hva.nl’ (let op: dit is niet je e-mailadres). Voer daarna je wachtwoord in en klik op 'Continue'.

8. Je wordt nu automatisch verbonden met het beveiligde netwerk 'hva' of 'eduroam'. Gebeurt dit niet? Maak dan handmatig verbinding.

Let op: heb je een mobiele telefoon met Android (vanaf versie 5.0 en hoger)? Dan kan het zijn dat de applicatie Android System WebView het downloaden van de software blokkeert. Gebruik in dat geval een andere wifi-verbinding of je eigen mobiele netwerk.

Gepubliceerd door  ICT Services 18 april 2017