Studentenwoningen

Van oudsher bestaan er zogenaamde studentenflats en studentenhuizen. Alleen voltijdstudenten in het mbo en hoger onderwijs kunnen gebruik maken van deze voorzieningen.

Een groot voordeel van het huren van een kamer in deze flats is dat zo'n kamer erkend wordt als een zelfstandige woonruimte en je dus huursubsidie kunt aanvragen. Bij het huren van een kamer bij een particulier (die zelf hoofdbewoner is) kan dit niet.

Amstelcampuswoningen

Op de Amstelcampus zijn zo'n 275 studentenwoningen. Het zijn zelfstandige woningen met een eigen woon/slaapkamer, badkamer en keuken. Zoek de Amstelcampus studentenwoningen op onderstaande straatnamen:

  • Van Musschenbroekstraat
  • Tilanusstraat
  • Tweede Boerhaavestraat
  • Eerste Boerhaavestraat

Wil je voor een studentenwoning in aanmerking komen schrijf je dan in bij studentenwoningweb.nl, daarop staat het woningaanbod in Amsterdam van De Key, DUWO, Ymere en Stadgenoot.

Woonstichting De Key verhuurt de Amstelcampus-woningen op basis van een lotingssysteem waar de inschrijfduur meegewogen wordt. Op www.dekey.nl vind je meer informatie over studentenhuisvesting, beschikbare woningen, procedures en wachttijd. Studenten van de HvA hebben ongeacht studielocatie voorrang op de Amstelcampus en krijgen een campus-contract (voor de duur van de studie).

Uilenstede

Uilenstede is waarschijnlijk de bekendste 'studentenwijk' van Amsterdam en omgeving, en ligt in Amstelveen. Er wonen ruim 3.500 jongeren in enkele torenflats, hoogbouw en laagbouw. Je deelt hier veelal met de keuken en soms sanitaire voorzieningen met de andere bewoners van jouw etage of woning.

Alleen jongeren die (gaan) studeren in de regio Amsterdam kunnen in aanmerking komen voor een kamer op Uilenstede. Aanbieder DUWO biedt deze woningen aan via www.room.nl. Daar vind je meer informatie over het woningaanbod, de toewijzingscriteria en de voorwaarden.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 30 september 2022