ASVA Studentenunie

De ASVA is een algemene vereniging voor alle studenten in Amsterdam, die op allerlei verschillende manieren zorgt voor een leuke studententijd.

De ASVA heeft een aantal voorzieningen voor studenten: Kamerbureau, een Rechtsbureau, een Bijlesbureau en het ASVA Fietsenplan. Verder behartigt de ASVA de belangen van de Amsterdamse student door op verschillende niveaus mee te praten. Met het College van Bestuur van de UvA en HvA praat de ASVA over het onderwijs en de faciliteiten. Het Onderzoeksbureau doet continu onderzoek naar actuele onderwerpen op het gebied van studenten en studeren.

Daarnaast ondersteunt de ASVA de studie- en studentenverenigingen en lobby't de unie bij de gemeente over bijvoorbeeld de aanpak van het kamertekort. Tenslotte organiseert de ASVA diverse cursussen op het gebied van medezeggenschap, besturen en journalistiek. Buiten alles wat de ASVA organiseert, is er voor iedereen de mogelijkheid om zijn eigen ideeën samen met de bond te ontplooien. Je zou de unie dus kunnen zien als een belangenbehartigende en faciliterende studiegezelligheidsvereniging.

ASVA studentenunie
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
Telefoon: 020 - 622 5771
Website: www.asva.nl
Facebook
Twitter

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 12 augustus 2015