Parkeren

Een aantal locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) beschikt over parkeergarages.

Parkeergarages HvA

Op de volgende locaties vind je een parkeergarage:

  • Corry Tendeloohuis
  • Kohnstammhuis*
  • Wibauthuis*

* De parkeergarages van het Wibauthuis en Kohnstammhuis zijn in beheer van Q-Park. Informatie over deze parkeergarages vind je op www.Q-Park.nl.

Kom je naar het Jakoba Mulderhuis, Muller-Lulofshuis of Benno Premselahuis? Parkeer dan in de garage van het Kohnstammhuis of Wibauthuis.

Parkeerterrein HvA

Op de locatie Dr. Meurerhuis kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen.

Kom je naar de locatie Nicolaes Tulphuis & Tania Leonhuis? Dan kun je met de juiste rechten op je medewerkerskaart op het grote parkeerterrein parkeren. Zonder rechten is het naastliggende onverharde parkeerterrein P6 beschikbaar.

Waardekaarten voor Kohnstammhuis en Wibauthuis

Op de HvA-locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis kun je voor €11,53 per dag parkeren met een waardekaart. Deze kaart is te verkrijgen bij de Servicepunten op vertoon van je inrijkaart (let op: van de dag zelf) en je medewerkerskaart. De waardekaart is een dagkaart, en kan samen met de inrijkaart ingevoerd worden in de betaalautomaat.

Medische indicatie

Wanneer je om medische redenen een parkeerplaats wil aanvragen kun je je aanvraag -met medische verklaring- indienen bij je leidinggevende.

Parkeren voor bezoekers en gasten van de HvA

  • Secretariaten van faculteiten kunnen waardekaarten voor de locaties Kohnstammhuis en Wibauthuis aanschaffen voor bezoekers en gasten van de HvA.

Parkeren van scooters en motoren

  • In de parkeergarages kun je scooters gratis parkeren. Parkeer wel op de speciale parkeerplekken voor scooters, anders wordt je scooter weggehaald door de beheerder van de parkeergarage.
  • Bij parkeren van motoren geldt het normale parkeertarief.

Let op: Fietsen kunnen in de fietsparkeergarages onder Kohnstammhuis of Wibauthuis, of langs de Wibautstraat. Voor scooters is er een nieuwe parkeerplek ingericht door de gemeente naast het Benno Premselahuis.

Parkeren van fietsen

Informatie over het parkeren van fietsen bij HvA-gebouwen vind je bij Fietsenstallingen.

Parkeerbeleid

Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de Hogeschool van Amsterdam is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling. De meeste parkeergarages- en terreinen zijn in beheer van derden.

7 oktober 2022