Hogeschool van Amsterdam

Omgaan met persoonlijke problemen

Piekeren, somberheid, een negatief zelfbeeld of stress: het is een greep uit de lichte psychische klachten waar je als student mee te maken kunt krijgen. Wil je inzicht krijgen in je mentale gezondheid? Volg dan de online modules van de HvA.

Aan de hand van deze modules krijg je handvatten om te voorkomen dat je psychische klachten verergeren. Vanzelfsprekend wordt al jouw informatie vertrouwelijk behandeld. Je kunt de online modules kosteloos en anoniem volgen.

Angst, overdondering of stress: het coronavirus roept bij veel studenten en medewerkers negatieve gevoelens op. Je bent misschien bang om ziek te worden, mensen te verliezen of je baan kwijt te raken.

Weet dat veel mensen om je heen met dezelfde gevoelens kampen. Om je niet alleen te voelen en te leren omgaan met deze gevoelens, kun je de speciale module 'Grip op coronastress' volgen. Ga naar de website van Mirro , log in met je HvA-ID en kies voor 'Grip op coronastress'.

Je kunt de modules volgen door naar de website van Mirro te gaan. Vul je HvA-ID en wachtwoord in en doorloop de gevraagde stappen.

Wil jij je graag beter kunnen concentreren? Merk je bijvoorbeeld dat het lastig is om te leren voor tentamens? Via beterconcentreren.nl kun je een concentratietest doen. Ook lees je via deze website meer over de verschillende behandelmethoden voor de mogelijke oorzaken van je concentratieproblemen.

Ben je na het doorlopen van de online modules niet genoeg geholpen of merk je dat je klachten invloed hebben op je studievoortgang? Ga dan naar het spreekuur van de studentendecaan van jouw opleiding.

Heb je vragen of opmerkingen over de online modules? Mail naar studentendecanaat@hva.nl.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 23 april 2021
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien