Hogeschool van Amsterdam

(Studie)keuzes

Heb je twijfels over je studiekeuze of studieloopbaan en kun je wel wat hulp gebruiken? Op deze pagina lees je hoe de HvA jou hierin kan ondersteunen.

Of je nu al studeert aan de HvA of nog niet: de HvA helpt je bij het maken van (studie)keuzes. Dus twijfel je welke studie bij je past, of denk je erover om te stoppen? Kun je hulp gebruiken bij jouw minor- of masterkeuze, of spelen er andere keuzedilemma’s? Blijf er dan niet alleen mee rondlopen, maar praat erover met een keuzecoach.

Tijdens het gesprek kijk je samen met de coach naar jouw hulpvraag, wensen en mogelijkheden. Samen onderzoeken jullie welke stappen jij kunt ondernemen om tot een keuze te komen of aan je dilemma te werken.

Een gesprek met een keuzecoach is gratis, duurt max 30 minuten en wordt telefonisch én op HvA-locaties aangeboden.

Meer informatie en aanmelden

Tijdens deze workshop voor HvA-studenten die twijfelen over hun huidige studie, ga je onder begeleiding van een keuzecoach in een klein groepje (max 6 deelnemers) aan de slag om tot een plan te komen. Na deze workshop heb je meer zicht op wie jij zelf bent, wat er wel en niet bij je past en wat voor jou belangrijk is bij het maken van keuzes. Ook weet je welke stappen jij kunt ondernemen om een stap verder te komen in het oplossen van je dilemma.

Deze workshop is gratis voor HvA-studenten en duurt 3 uur.

Meer informatie en aanmelden

Ben je je aan het (her)oriënteren op een studie, maar kom je er niet uit? De Keuze-3-daagse is een keuzecursus van drie dagen voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het kiezen van een studie. De Keuze-3-daagse bestaat uit twee trainingsdagen en één individueel gesprek met je keuzecoach.

Meer informatie en aanmelden

Twijfel je over je studie(keuze) of ben je al gestopt? En heb je behoefte aan intensievere begeleiding om tot een nieuw plan te komen? Kom ontdekken wie je bent en wat je wilt tijdens het Studiekeuzetraject UvA-HvA van drie maanden, begeleid door een keuzecoach.

Meer informatie en aanmelden

Soms kun je niet alles alleen en heb je hulp nodig om het beste uit jezelf te halen. Wist je dat je als HvA-student ook bij de studentendecaan terecht kunt voor studieloopbaanadvies en begeleiding? Bijvoorbeeld wanneer je tegen persoonlijke problemen aanloopt, een functiebeperking hebt, of om andere redenen belemmerd wordt tijdens je studie.

Meer informatie en contactgegevens
Gepubliceerd door  Studentenzaken 16 juli 2021