Hogeschool van Amsterdam

Participatie HvA

Scholing

Als actieve HvA-student of -medewerker kun je bij Participatie HvA speciale scholing volgen die aansluit bij je werkzaamheden. Hieronder lees je meer over het Scholingsprogramma Activo’s en de OC-scholing.

Scholingsprogramma Activo's

Tijdens het hele studiejaar kun je twaalf trainingen volgen die aansluiten op je werkzaamheden als activo. Deze zijn gratis toegankelijk als je als student of medewerker actief bent in een opleidingscommissie, bestuur van een studievereniging, medezeggenschapsraad of studentenstaf. De trainingen dragen bij aan de professionalisering van jou in je rol als activo.

De trainingen zijn onderverdeeld in vier verschillende thema's:

  • thema 1: een goede start
  • thema 2: een goede uitvoering
  • thema 3: een goede overdracht
  • thema 4: een goede afsluiting

De trainingen vinden plaats op maandag en woensdag bij diverse HvA-locaties. Meer informatie hierover volgt.

Daarnaast worden er ook een aantal special editions aangeboden. Hierbij staan onderwerpen over persoonlijke ontwikkeling centraal. Klik op de onderstaande button om de volledige planning te bekijken.


OC-scholing

De OC-scholing wordt op twee niveaus aangeboden: een basis en een gevorderde cursus. De basiscursus is een gratis online cursus in Brightspace, individueel en op eigen tempo te volgen. Om de basiscursus te voltooien moet je een voldoende halen op de online theoretische toets. Ter voorbereiding op deze online toets krijg je een aantal modules met de benodigde theorie aangeboden. 

De gevorderde cursus bestaat uit online voorbereiding, een aantal bijeenkomsten en opdrachten die je in vrije tijd maakt. Om de gevorderde training te voltooien moet je bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn geweest en alle opdrachten met een voldoende hebben afgerond. De bijeenkomsten worden op verschillende momenten in het studiejaar aangeboden. Jij mag dus zelf bepalen hoe snel jij deze cursus afrondt. Dit betekent dat je ook meerdere jaren over de gevorderde cursus kan doen. 

De gevorderde training wordt op dit moment nog vormgegeven. Wanneer er meer informatie is over data en kosten wordt dit gepubliceerd.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 juni 2020