Hogeschool van Amsterdam

Participatie HvA

OC-scholing

Scholing voor nieuwe en bestaande leden van opleidingscommissies aan de Hogeschool van Amsterdam.

De OC-scholing wordt op twee niveaus aangeboden: een basis en een gevorderde cursus.

Basiscursus

De basiscursus is een gratis online cursus in Brightspace, individueel en op eigen tempo te volgen. Om de basiscursus te voltooien moet je de vier online theoretische toetsen voltooien; voor elke module een toets. Ter voorbereiding op deze online toetsen krijg je de benodigde theorie aangeboden:

  • Wat is een opleidingscommissie?
  • Wat doet een opleidingscommissie?
  • Hoe ziet de omgeving van een opleidingscommissie eruit?
  • Wat doet een lid van een opleidingscommissie?
  • Hoe ziet het jaar van een opleidingscommissie er op hoofdlijnen uit?

Op drie belangrijke thema's wordt iets dieper ingegaan:

  • Kwaliteitsafspraken
  • De OER
  • Jaarcyclus

Ben je een nieuw OC-lid, ga je binnenkort bij een OC, of ben je al meer ervaren maar wil je alsnog de basiscursus voltooien? Meld je dan aan via het aanmeldformulier!


De OC-scholing: basiscursus is de eerste versie van de nieuwe online OC-scholing in Brightspace. We zijn heel benieuwd naar wat je van deze online cursus vindt. Maar laat het vooral ook weten als er iets niet goed werkt of als je iets opvalt. Alle feedback is welkom! Je mag de feedback e-mailen naar participatie@hva.nl.


Gevorderde cursus

De gevorderde cursus bestaat uit online voorbereiding, een aantal bijeenkomsten en opdrachten die je in vrije tijd maakt. Om de gevorderde training te voltooien moet je bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn geweest en alle opdrachten met een voldoende hebben afgerond. De bijeenkomsten worden op verschillende momenten in het studiejaar aangeboden. Jij mag dus zelf bepalen hoe snel jij deze cursus afrondt. Dit betekent dat je ook meerdere jaren over de gevorderde cursus kan doen.

De gevorderde training wordt op dit moment nog vormgegeven. Wanneer er meer informatie is over data en kosten wordt dit gepubliceerd.

Het behalen van de basiscursus geeft toegang tot het volgen van de gevorderde cursus.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 juni 2020