Hogeschool van Amsterdam

Participatie HvA

Scholingsweekend 2019

Workshops en activiteiten - Ronde 3

Tijdens het Scholingsweekend 2019 volg je als deelnemers in verschillende rondes workshops en activiteiten. Op deze pagina lees je meer over de workshops en activiteiten in de derde ronde.


Feel your senses & relax

Ontdek tijdens deze mindfulness workshop hoe ontspannen je wordt van mindful bewegen en je eigen ademhaling. Daarnaast ervaar je wat het mindful ruiken van pure geuren met je doet (de reuk is bij regelmaat een vergeten zintuig). Het reukvermogen is nauw verbonden met het limbisch systeem (de structuren hiervan zijn betrokken bij emotie, motivatie, plezier en het emotionele geheugen), waardoor diepgaande fysiologische en psychologische effecten kunnen worden ervaren. Ontdek het zelf en haal diep adem!

Let op: neem voor deze workshop comfortabele kleding waarin je kunt bewegen en ademen + een dekentje/warme trui en warme sokken mee

Hoe je vecht ben je zelf

Deze workshop is een mind body intervention. Deze methode zet zowel lichaam als brein op een speelse interactieve manier in beweging. Hierdoor word het makkelijker om onderwerpen met elkaar te bespreken en te reflecteren op eigen handelen. Boksen word gebruikt als middel en als metafoor.

De workshop bestaat uit de volgende vijf elementen:

  • Balans: sta ik stevig? Haal ik bewust adem?
  • Overzicht: ben je bewust van wat je doet? Kan ik kiezen of ben ik reactief?
  • Kracht: hoe gebruik je jouw fysieke en mentale kracht?
  • Spelen: kan je ontspannen experimenteren met de bovenstaande elementen?
  • Zelfvertrouwen/Zelfinzicht: dit neemt toe naar mate je aan de slag gaat met bovenstaandepunten.

Let op: neem voor deze workshop sportieve kleding en schoeisel mee (het is bij mooi weer buiten, anders binnen).

ZipWire

Van klimmen en klauteren tot survival en zeskamp: Zipwire kent een breed aanbod aan sportieve uitdagingen. Maar het doel is nooit om zo snel mogelijk, zo hoog mogelijk of zo ver mogelijk te komen. Het gaat altijd om het verkennen van eigen grenzen, ongeacht waar die liggen. In groepsverband werken aan één doel: dat is typisch Zipwire. Teamwork is dus belangrijk: wat individueel moeilijk is, gaat in groepsverband vaak een stuk makkelijker. Wie voor een survivaluitdaging staat, komt er niet met spierkracht alleen. Net zo belangrijk zijn behendigheid, creativiteit en vooral samenwerken. Bij alle activiteiten van Zipwire komen deze elementen dan ook terug. Je leert elkaar goed kennen en wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf en je groep te halen.

Let op: neem voor deze workshop sportieve kleding en stevige schoenen mee (het is buiten en in de bomen).

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 juni 2020