Hogeschool van Amsterdam

Participatie HvA

Scholingsweekend 2019

Workshops en activiteiten - Ronde 1 en 2

Tijdens het Scholingsweekend 2019 volg je als deelnemers in verschillende rondes workshops en activiteiten. Op deze pagina lees je meer over de workshops en activiteiten in de eerste en tweede ronde.


Jouw jaarlijkse APK

We worden vaak meegenomen in de hectiek van de dag. Druk met alles om ons heen! Maar hoe vaak sta je stil bij wat je écht wil? In deze training gaan we aan de slag met jouw APK (Aanpak Persoonlijke Kracht). Basisvragen die aan de orde komen zijn:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Het gaat vooral om de bewustwording tijdens het programma en welke actie JIJ eraan gaat koppelen. Na de nodige theorie en opdrachten ga je aan het einde van de training concreet aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en heb je inzichtelijk wat je eerstvolgende stap is!

Hoe divers en inclusief ben jij?

Diversiteit en Inclusiviteit is een belangrijk speerpunt bij de HvA. Een mooi maar tegelijkertijd ook een thema wat voor een ieder iets anders kan betekenen. Feit blijft dat diversiteit en inclusiviteit vooral over jezelf gaat want je kunt pas in gesprek met de ander als er bij jou ruimte is voor die ‘ander’. We gaan aan de hand van het diversiteitsspel dit samen verkennen.

Real Life Stratego / A round of fun

Indien het goed weer is Real Life Stratego:
In deze workshop spelen jullie een spel waarin jullie elkaar goed leren kennen. We hebben twee teams, maar één doel. Speel dit spel slim en strategisch en wie weet winnen jullie niet alleen het spel, maar ook elkaars vertrouwen.

Indien het slecht weer is A round of fun:
Tijdens deze workshop zullen we een heleboel korte spelletjes doen waarin we vertrouwen en spel voorop zetten. Jullie leren elkaar spelenderwijs kennen in 'A round of fun'. Daag elkaar en jezelf uit in de spellen en haal het beste uit de groep!

Beter leren falen

'Niet het vallen is falen maar de weigering om op te staan'

Geen fouten mogen maken, alles perfect moeten doen, alle ballen omhoog moet houden, voldoen aan de vele verwachtingen, geen nee kunnen zeggen. Patronen die allen kunnen leiden tot faalangst.

Binnen deze workshop word je bewust van wat faalangst betekent, hoe het ontstaat en wat je zou kunnen doen om hier relaxter en effectiever mee om te gaan. De workshop is een combinatie van theorie en praktijk.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 29 juni 2020