Samen tegen eenzaamheid onder jongeren!

Studenten van de opleiding Commerciële Economie Lisanne Blonk, Faryal Ghafoor, Denzel de Landes, Diesel ten Have en Lars van der Eng willen graag aandacht vragen voor de groeiende eenzaamheid onder jongeren. Door de coronapandemie en de bijhorende maatregelen hebben jongeren niet de kans gehad zich verder te ontwikkelen en zijn ze in een negatieve spiraal terecht gekomen. Tijd om dit aan te pakken!

Problematische gevolgen


Uit onderzoek is gebleken dat 215.000 jongeren enige vorm van eenzaamheid ervaren. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk. Jongeren kampen met verslavingsproblemen, ervaren fysiek ongemak en in het ergste geval krijgen ze zelfmoordneigingen. Ook sociale problemen vormen een groot probleem. Tijdens de coronapandemie waren jongeren niet in staat om zichzelf sociaal te ontwikkelen. Er is sprake van een beperking in het zelfvertrouwen en ze konden zich moeilijk kwetsbaar openstellen.


Comfy Community


Om dit probleem aan te pakken hebben deze studenten een samenwerking gestart met ‘’Comfy Community’’. Deze organisatie zet zich in voor mental-health en zelfontwikkeling. Op 17 april 2023 hebben de studenten Commerciële Economie in samenwerking met Comfy Community een Iftar georganiseerd waarbij jongeren onder elkaar werden gebracht onder het genot van lekker eten. Hierbij werden diepe gesprekken gevoerd en kregen jongeren de kans om zich kwetsbaar op te stellen.

Doel van deze Iftar was om eenzame jongeren onder elkaar te brengen om te laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Hierdoor kregen ze het gevoel dat ze elkaar konden steunen.

Via Instagram is de Iftar gepromoot. In totaal zijn er meer dan 304.000 personen bereikt. Voel jij je ook eenzaam of ervaar je mental-health gerelateerde klachten? Schroom dan niet om een kijkje te nemen op de Instagram van Comfy Community om te kijken wat deze organisatie voor jou kan betekenen!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 15 juni 2023