Picture Perfect

Is het perfecte plaatje op sociale media representatief voor het echte leven?  Steeds meer jongeren hebben last van mentale problemen door verhoogde sociale druk. De documentaire “Picture Perfect” geeft een kijkje achter het perfecte plaatje.

De meest prachtige huizen, auto’s, vakanties en lichamen. Het is mens eigen om ons te vergelijken met andere om ons heen, maar waar het vroeger alleen ging om het vergelijken onder je klasgenootjes of vriendjes uit te buurt, kan je je tegenwoordig door de komst van sociale media met de hele wereld vergelijken.

Dit zorgt onder de nieuwe generatie voor een hele hoop extra stress en druk boven op de al bestaande onzekerheden van jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud. Het is tijd om de andere kant van de perfecte wereld online te laten zien.

In de documentaire “Picture Perfect” gaan we in gesprek met verschillende grote influencers zoals Folkert van der Snoek en Julia de Bruin en GZ-psycholoog Ellen Klerks van Stroomlijn. Stroomlijn is een online psychologen praktijk die zich voornamelijk focust op millenials. Dit om aan de nieuwe generatie te laten zien dat het perfecte plaatje op Instagram, niet de realiteit is.

Om de documentaire extra aandacht te geven hebben 3 studenten van de HvA samen met psychologenpraktijk Stroomlijn een challenge bedacht om de documentaire meer aandacht te geven. Ze hebben een TikTok-video opgenomen die door meerdere TikTokkers is nagemaakt en zo voor meer traffic heeft gezorgd naar zowel de documentaire als de website van Stroomlijn. Met deze campagne hebben de studenten een totale ongeveer 500.000 accounts bereikt en 150.000 exclusieve views.

Het wordt tijd dat er meer aandacht komt voor de wereld achter het perfecte plaatje en het normaliseren van imperfecties.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar de documentaire? Bekijk hem hier:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 15 november 2022