Doneer kleding voor het goede doel: Drop & Shop

Door de Coronacrisis is de armoede in Amsterdam erg gestegen. Momenteel leeft 1 op de 5 huishoudens onder de armoedegrens. Dit betekent dat deze mensen geen geld hebben voor voedsel en kleding. Voor voedsel kunnen ze terecht bij de voedselbank en voor kleding bij de kledingbank. Maar... dan moet er dan wel genoeg kleding beschikbaar zijn. Drie studenten Commerciële Economie hebben daarom een samenwerking opgezet met de HvA en Kledingbank Amsterdam West.

Best Practice

Dankzij veel donaties hebben de studenten een grote hoeveelheid kleding kunnen schenken aan de kledingbank en ze zijn hier ontzettend blij mee. Nu het project succesvol is afgerond, gebruiken zij hun inzamelingactie als ‘best practice’ om bedrijven en scholen te inspireren en te motiveren om ook een steentje bij te dragen aan de vraag naar kleding door de kledingbanken. Dit concept noemen ze Drop & Shop.

Drop & Shop

Dankzij Drop & Shop worden niet alleen mensen in Amsterdam geholpen, maar wordt dit experiment uitgebreid naar heel Nederland. Het is van belang om bewustwording te creëren voor dit probleem. Dankzij LinkedIn posts zijn bedrijven geïnteresseerd geraakt om zelf ook met zo'n initiatief te starten. Een bedrijf heeft zelfs al een kledingbak geplaatst.

Bewustwording

Om een podium te krijgen voor deze eigen ‘best practice’ zijn verschillende sociale mediakanalen ingezet in combinatie met communicatie op de HvA.

Interesse in dit concept? Of ken je iemand kennen die zelf ook een Drop & Shop concept wil starten op zijn of haar school, bedrijf, organisatie etc.? Neem contact op: @drop.en.shop

Instagram

Neem voor meer informatie een kijkje op Instagram: #drop.en.shop

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 2 januari 2022