Cossé Cosmetics: vegan cruelty free lashes

Cossé Cosmetics verkoopt vegan cruelty free lashes, in samenwerking met de alopecia vereniging, om meer awareness te creëren over dit onderwerp. 10% van de opbrengsten van deze wimpers wordt gedoneerd aan deze vereniging die zich inzet voor de belangen van alle mensen met elke vorm van haarverlies.

Start-up

Cossé Cosmetics is een startup die handgemaakte wimpers verkoopt voor liefhebbers van cosmetica. Het merk is opgezet door Claudette, die een passie voor cosmetica heeft. Door het enthousiasme van Claudette raakten Anne en Selin ook geïnspireerd om mee te werken om dit merk op een unieke wijze te positioneren en groot te maken. Cossé Cosmetics staat voor elegantie en tijdloze schoonheid met een blik op de duurzame toekomst.

Er zijn veel verschillende soorten nepwimpers en nepwimpermerken op de markt. Door de toenemende vraag naar vegan en cruelty-free cosmetica was dit een goede aanleiding om een merk op te zetten dat zich bezighoudt met verschillende maatschappelijke en duurzame belangen zoals duurzaamheid en veganisme.

Het maatschappelijke thema

Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten voor Alopecia omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om lange wimpers of haar te hebben. Wij houden zelf alle 3 van uiterlijke verzorging en zijn hier dan ook vaak mee bezig. Voor veel vrouwen is het dan ook een grote schrik als zij signalen van haar uitval krijgen. We hebben contact opgenomen met de Alopecia Vereniging. Deze stichting zet zich in voor vrouwen en mannen met deze ziekte. De Alopecia Vereniging is een patiëntenorganisatie, is geheel onafhankelijk en heeft geen enkel commercieel belang. Zij behartigt de belangen van alle mensen met elke vorm van haarverlies. Alopecia betekent letterlijk haarverlies.

Samenwerking met Alopecia verenigingen

De Alopecia Vereniging wil, zonder enig eigen commercieel belang, de belangen van alle mensen -woonachtig in Nederland- met elke vorm van Alopecia Areata, Alopecia Androgenetica en alle overige vormen van haarverlies behartigen.

De thema’s waar de Alopecia Vereniging aan werkt zijn naamsbekendheid, zelf- en maatschappelijke acceptatie, lotgenotencontact, onderzoek, medische en wetenschappelijke ontwikkelingen, kwaliteitswaarborging van haarwerkleveranciers en haarwerkers, en van PMU-specialisten. Daarnaast is er aandacht voor basis-vergoedingen zorgverzekeraars, objectieve en onafhankelijke informatievoorziening, kappersopleidingen en het gehele zorgtraject via ziekenhuizen, dermatologen, psychologen en huisartsen.

19 juli 2022