BuurtBuik gaat de voedselkloof tegen

Een lekkere maaltijd waar je goed vol van zit, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Organisatie BuurtBuik verzamelt en bereidt maaltijden voor mensen die door geldproblemen te weinig kunnen eten. HvA-studenten genereerden publiciteit voor BuurtBuik, droegen bij aan de werving van vrijwilligers en hielpen bij het ophalen, bereiden en serveren van de maaltijden.

Er is in Nederland sprake van een voedselkloof. Een kloof waarbij een groep mensen te veel eten heeft waardoor er voedsel wordt weggegooid, en een groep mensen die te weinig geld heeft voor maaltijden. Gelukkig zijn er instanties die dit tegen willen gaan, zoals BuurtBuik.

Buurtbuik is voornamelijk actief in Amsterdam en Utrecht, maar wil graag uitbreiden om zoveel mogelijke mensen te helpen. Buurtbuik draait op vrijwilligers, maar daar zijn er te weinig van. Daarom hebben vier HvA-studenten actie gevoerd om meer vrijwilligers te werven voor dit belangrijke maatschappelijke doel. Voor dit doel hebben zij een website gemaakt en hiermee mensen opgeroepen Buurtbuik te helpen.

Influencers en media betrekken

Om zo veel mogelijk awareness te creëren voor deze actie hebben de HvA'ers verschillende mensen en mediakanalen benaderd, zoals de gemeente Amsterdam, NOSstories, AT5 en influencers als Bram Krikke en Patty Brard. De laatstgenoemde was zo enthousiast over het initiatief, dat zij besloot mee te helpen met de werving van vrijwilligers en zelf aandacht aan de voedselkloof te besteden. Met de hulp van Patty Brard zijn uiteindelijk meer dan 300.000 mensen bereikt, wat hopelijk resulteert in meer vrijwilligers voor dit soort goede doelen. 

Zelf hebben de studenten op zaterdag 9 april meegeholpen bij Buurtbuik. Ze hebben hier een hele dag geholpen met het ophalen, bereiden en serveren van eten voor mensen die dit niet dagelijks kunnen betalen. Naast dat het een goed initiatief is, was het voor de HvA'ers ook een leerzame dag. Het kostte maar een paar uurtjes tijd, maar er zijn zoveel mensen hierdoor blij gemaakt. 

Help ook een ander aan een maaltijd!

Ben jij ook enthousiast geraakt door dit verhaal en zou je graag echt wat goeds willen doen voor de maatschappij? Kijk dan op de website hieronder voor meer informatie en help deze week nog mee om de voedselkloof in Nederland te verkleinen! 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 24 april 2022