Hogeschool van Amsterdam

Ieder kind heeft recht op de Sint

Zes vierdejaarsstudenten Commerciële Economie hebben genoeg van de discussie die de laatste jaren gaande is rond 5 december. In plaats van zich bezig te houden met de frustraties op social media, slaan zij een heel ander pad in door terug te gaan naar de essentie van het Sinterklaasfeest. Namelijk de feestelijke periode en bijbehorende cadeau's voor íedereen.

Voor veel gezinnen die in armoede leven is het niet vanzelfsprekend om een grote zak met cadeaus voor de deur te hebben staan, en de studenten zijn vastberaden hier verandering in te brengen.

Zij hebben een samenwerking opgezet tussen Toychamp en verschillende speelgoedbanken in Nederland. Tijdens deze samenwerking zijn er donatieboxen geplaatst en is er ruim €1750,- opgehaald. Hiermee hebben zij minimaal 114 kinderen kunnen voorzien van een nieuw stuk speelgoed met Sinterklaas en een mooi Sinterklaasfeest kunnen geven bij Buurtkamer Keizer Karelplein, met steun van de ouderraad van Mio Mondo Amstelveen.

Met deze actie hopen de studenten het Sinterklaasfeest voor ieder kind ook echt een feest te maken. Waarbij een van hen benadrukt: 'Het voelt goed om dit jaar echt iets te betekenen voor een kwetsbare groep kinderen in Nederland. Iedere extra glimlach die wij kunnen bewerkstelligen is het 100% waard.'

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 10 december 2020