Betaal jij te veel huur?

Vijf vierdejaarsstudenten Commerciële Economie hebben zich afgelopen periode gefocust op het verbeteren van de huurprijzen. Zelf lopen zij ook tegen extreem hoge huurprijzen aan en besloten actie te ondernemen. Samen met betaalikteveelhuur.nl, dat is opgericht door twee jonge ondernemers, vragen ze aandacht voor de hoge huurprijzen.

Veel studenten weten niet dat er tientallen, soms wel honderden euro’s te veel huur wordt gevraagd. Op de website van betaalikteveelhuur.nl kan je precies berekenen welke huurprijs realistisch is.

De meest succesvolle promotiecampagne om deze site onder de aandacht te brengen is het gebruik van reclameschermen. Het team studenten heeft ervoor gezorgd dat er een kort filmpje werd afgespeeld op alle schermen van de Hema en Bruna door heel Nederland. De campagne heeft 900.000 mensen bereikt.

Daarnaast heeft het team een plan uitgewerkt voor promotie in de horeca, dat mogelijk uitgevoerd wordt zodra deze na de coronamaatregelen weer opengaat. Op verschillende locaties in Amsterdam, zoals in cafés, worden dan bierviltjes gebruikt die naar betaalikteveelhuur.nl verwijzen met een QR-code. Ook is er een plan om dit idee uit te voeren met fietszadelhoezen.

Reken zelf uit of je te veel betaalt!

Kijk op www.betaalikteveelhuur.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 12 januari 2021