Hogeschool van Amsterdam

Sterke leraren staan niet alleen voor de klas

De HvA onderzoekt én ontwikkelt lesmethoden waarmee leraren hun positie kunnen versterken

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Niet alleen moeten leraren zich kunnen specialiseren, ze moeten ook worden her- en érkend in hun specialisme binnen én in de omgeving van de school. Daarom doet het lectoraat Leren en Innoveren van de HvA onderzoek naar de vraag hoe het leiderschap van leraren in scholen kan worden versterkt.

Als ervaren leerkracht kun je je aan de HvA ook verder professionaliseren door een masteropleiding Professioneel Meesterschap volgen. Die is bedoeld voor leraren en leidinggevenden die een voortrekkersrol willen spelen bij onderwijsvernieuwing.

Maak kennis met alumnus Thijs Roovers. Hij volgde zowel de Pabo als de master Professioneel Meesterschap aan de HvA en verwierf in 2017 bekendheid als initiatiefnemer van de beweging PO in actie.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Het is belangrijker dan ooit dat we leraren weten te behouden voor het onderwijs. Daarom is de HvA betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe professionaliseringsmogelijkheden voor ervaren leerkrachten én teamleiders. Zij kunnen zich vanaf september ondermeer verder ontwikkelen tot didactisch of pedagogisch expert. Daarvoor werkt de HvA samen met andere kennisinstellingen in de regio Amsterdam.

Loopbanen

Ook is de HvA betrokken bij het opzetten van een lerend netwerk van personeelsfunctionarissen op Amsterdamse scholen. Bedoeling is om zo samen met de scholen aantrekkelijke loopbanen voor leraren te realiseren.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 april 2019

dhr.  dr. M. Snoek (Marco)

Lector Leren en Innoveren

m.snoek@hva.nl
Bekijk profiel