Hogeschool van Amsterdam

Vintage Voyage Amsterdam

“Vintage is dubbel zo duurzaam. De verkoop van vintage kleding stimuleren is volgens ons een grote stap in de goede richting. Voor ons is het heel simpel: vintage fashion moet op de kaart gezet worden! Letterlijk en figuurlijk.”

Studenten Jason Pel (29), Annelijn Oviawe (21) en Jeske Kost (23) hebben de drempel naar het kopen van vintage kleding verlaagd met Vintage Voyage Amsterdam.

In het weekend van 19 en 20 juni 2021 werd de tour langs de leukste vintage kledingwinkels in hartje Amsterdam officieel gelanceerd. Jong en oud kan nu zelfstandig, met behulp van de route, de wereld van vintage kleding ontdekken. Met deze tour willen ze jongeren inspireren om de commerciële winkelstraten in te ruilen voor de idyllische en iconische Negen Straatjes en de Pijp. De route is te downloaden via de website www.vintagevoyageamsterdam.nl. Op de Instagrampagina (vintagevoyage.amsterdam) worden kortingscodes en acties vanuit deelnemende winkels gedeeld.

Bereik

Om het project onder de aandacht te brengen bij de doelgroep hebben ze hun eigen Instagrampagina gemaakt en zijn er op donderdag 17 juni 2021 publicaties verschenen in de Telegraaf en het Parool. Op deze manier wisten de studenten veel publiciteit te genereren voor dit project.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juli 2021