Een plant(w)aardig dieet voor de huid

Een plantaardig dieet heeft een positieve invloed op onze huid, maar is dit bij het grote publiek wel bekend? Commerciële Economie studenten Romee Timmers, Berber van Kooij en Merel Wietsma deden een onderzoek onder vrouwen en publiceerden hierover op online platform Girlscene.

Ze deden een enquête onder 130 vrouwen, waaruit bleek dat vrouwen vaak niet weten hoeveel impact plantaardige voeding op de huid heeft. 85% gaf aan dat een betere conditie van de huid een reden is om plantaardig te eten, maar slechts 1% bleek vegan te zijn en 25% gaf aan een keer in de week plantaardig te eten.

De studenten concludeerden dat er nog veel onwetendheid is omtrent de huid en het positieve effect van plantaardige voeding. Om vrouwen hierover te informeren publiceerden zij een artikel op online platform Girlscene, dat met maandelijks zo'n 2 miljoen bezoekers een goed bereik heeft onder vrouwen tussen de 18 en 35 jaar.

Lees hier het hele artikel dat ze schreven naar aanleiding van hun onderzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 8 juni 2021