Hogeschool van Amsterdam

#GelukZonderDruk

In Nederland ervaart maar liefst twee derde van de jongvolwassenen vaak een vorm van prestatiedruk. Op school, op werk, maar ook in hun persoonlijke omgeving. Deze druk leidt bij veel jongeren voor mentale stress. Handbalster Rinka Duijndam, hockeyster Cecile Knuvers en atlete Beau Winnubst vinden dat dit een probleem is waar te weinig aandacht aan wordt besteed.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Voor deze campagne zijn de studenten een samenwerking aangegaan met de Johan Cruyff Academie. Beide partijen vinden namelijk dat er meer aandacht gegeven moet worden aan prestatiedruk en hoe je hiermee moet omgaan.

De studenten zijn daarom de campagne #GelukZonderDruk gestart. Hiermee willen wij mensen uitnodigingen om over prestatiedruk te praten en dit te delen. En daarnaast ook aan te geven dat het oké is als iets niet lukt, en dat iedereen deze druk ervaart.

Met een video hebben wij hier aandacht voor gevraagd. Deze boodschap wordt overgebracht door drie powervrouwen uit de topsport: Tess Wester (handbal), Lonneke Sloetjes (volleybal) en Jill Roord (voetbal). De campagne is met succes gedeeld op verschillende social media kanalen en er zijn meer dan 300.000 views behaald, alleen al via Instagram stories en posts. Hier moeten de aantallen van de website en social media kanalen van de Johan Cruyff nog bij mee genomen worden, want deze worden pas later geplaatst. Hiermee zal de campagne nog een extra boost gaan krijgen.

De mogelijke impact van onze campagne #GelukZonderDruk is dat erover gepraat wordt. Onder studenten en onder topsporters. We willen benadrukken met deze campagne dat het oké is om druk te voelen, en dat iedereen dat gevoel wel eens heeft.

En daarom zorgen wij voor ons eigen geluk, zonder druk. Doe jij ook mee?

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 7 juli 2021