De Dag voor de Toekomst

Vier Commerciële Economie studenten hebben een schooldag vol met leerzame activiteiten bedacht om de nieuwe generatie bewust te maken van duurzaamheid. Hun missie: basisschoolkinderen van nu en ouders van morgen leren hoe zij met onze aarde om moeten gaan.

Tientallen scholen hebben aan deze dag meegedaan en spreken over een groot succes. Ook hebben zij een website gelanceerd om meer informatie te verschaffen over deze dag met daarbij een videopitch om scholen te overtuigen.

De visie van het project richt zich op de lange termijn. De studenten willen milieuproblemen nu in kaart brengen, zodat de kinderen van nu er nog wat aan kunnen veranderen voor in de toekomst. Zij willen het goede voorbeeld geven en de kinderen nu bewust laten worden van de problemen die spelen in de wereld.

Om het maatschappelijke probleem nog meer onder de aandacht te brengen hebben de studenten het Noord-Hollands Dagblad benaderd om een artikel over ‘De Dag voor de Toekomst’ te publiceren. Lees hier het hele artikel over hun initiatief.

Bekijk ook website van het project.

4 juli 2021