Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen lesbevoegdheid. Heeft het dan zin om te solliciteren als docent?

Ja, voor de HvA zijn talent voor het vakgebied en communicatieve en sociale vaardigheden namelijk minstens zo belangrijk. Als je bereid bent om de lesbevoegdheid te behalen, biedt de HvA je de mogelijkheden hiertoe.

Kan ik docent worden naast mijn huidige werk?

Bij veel van onze opleidingen zijn we juist op zoek naar mensen die actief zijn in het werkveld. De HvA bereidt de studenten tenslotte voor op de beroepspraktijk en door het werk en onderwijs te combineren, kun je actuele ervaringen en ontwikkelingen met hen delen.

Ik wil graag docent worden bij de HvA maar ik bezit geen masterdiploma. Heeft het zin om te solliciteren?

Ja je bent ook welkom met een bachelordiploma (hbo of WO). Dat is het opleidingsniveau dat we vragen voor de functie van docent-onderzoeker 3, in salarisschaal 10. Bij docentfuncties in hogere salarisschalen wordt ten minste een masterdiploma gevraagd.

Ik zou graag freelance docent worden, dus zonder vast contract. Is dat mogelijk?

Op onze website staan alleen vacatures die een aanstelling bij de HvA betreffen. Op deze vacatures is het niet mogelijk om als freelancer te solliciteren. Bij sommige opleidingen is een freelancecontract wel een mogelijkheid. Het aantrekken en inzetten van freelancers wordt geregeld door de opleidingen zelf. Om te informeren naar de mogelijkheden kun je contact opnemen met de opleidingsmanagers van de betreffende opleidingen.

Hoe lang duurt het voordat ik een bevestiging, uitnodiging of afwijzing ontvang na mijn sollicitatie?

Wanneer je je motivatiebrief en cv uploadt bij de betreffende vacature krijg je binnen 30 minuten een bevestiging wanneer deze is aangekomen. Twee tot drie weken na sluitingsdatum van de vacature krijg je een persoonlijke reactie per e-mail. Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, volgt er daarna een eventueel tweede gesprek, vaak in combinatie een arbeidsvoorwaardengesprek.

Ik heb een buitenlands diploma. Is dat geldig bij het solliciteren?

Binnen de Europese Unie zijn richtlijnen opgesteld voor de wederzijdse erkenning van diploma's. Op de site van de Nuffic staat alle informatie hierover.

Ik wil graag meer weten over de verschillende faculteiten. Waar kan ik terecht?

Op de faculteitswebsites staat al veel informatie over de faculteiten. Wil je de sfeer eens proeven binnen zo'n faculteit? Loop dan eens binnen tijdens een open dag.

Stage: vraag en aanbod. Stage lopen of een stagevacature aanbieden?

De HvA heeft regelmatig stageplaatsen. De faculteiten en afdelingen versturen vacatureteksten rechtstreeks naar relevante opleidingen waar verwacht wordt kandidaten te vinden. Heb je zelf een voorstel voor een stage(opdracht)? Benader dan de opleidingsmanager of het hoofd binnen de faculteit of de afdeling . Bedrijven die een stageplaats kunnen aanbieden, doen dat bij de stagebureaus.

Ik wil mij graag aanmelden als tentamensurveillant. Hoe kan ik dat het beste doen?

De Hogeschool van Amsterdam heeft vanaf 1 maart 2015 drie partijen gecontracteerd die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van tentamensurveillanten. Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met 65+ / Studentalent, Randstad of Adecco.

Ik was werkzaam bij de HvA. Is er ook een netwerk voor gepensioneerden?

HvA United organiseert interessante bijeenkomsten voor oud-medewerkers van de HvA (of rechtsvoorgangers)

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via: vacatures@hva.nl.

Gepubliceerd door  HR 25 november 2021