Hogeschool van Amsterdam

Wegwijs in de HvA

Alles over de HvA, de (onderwijs-) locaties en afdelingen

Twee keer per jaar organiseert de HvA een bijeenkomst voor alle nieuwe medewerkers, waarin het bestuur en/of hoofden van afdelingen zich persoonlijk aan je voorstellen.
Voorafgaand aan die bijeenkomst kun je je alvast verdiepen in de informatie op de HvA-site.

Organisatie
Onder Organisatie zie je hoe de HvA georganiseerd is. Daar vind je het organogram en informatie over het College van Bestuur.

College van Bestuur
Het College van Bestuur heeft de algemene leiding over de Hogeschool van Amsterdam.
De Hogeschool van Amsterdam werkt onder andere samen met de Universiteit van Amsterdam. Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam bestond van 2003 tot 2017 uit dezelfde personen.

Afdelingen en faculteiten
De HvA heeft 50.000 studenten (die studeren aan één van de zeven faculteiten), zeven kenniscentra, debatcentrum FLOOR , en verschillende bibliotheken .
De HvA bestaat verder uit beleidsafdelingen en centrale diensten.

Locaties
De meeste afdelingen en domeinen bevinden zich op de Wibaut-as waarvan de Amstelcampus de spil vormt. Ook de faculteit Techniek, nu nog gevestigd in gebouw de Leeuwenburg bij het Amstelstation, verhuist in 2018 naar een nieuw gebouw op de Amstelcampus.
Op de Leeuwenburg zijn de meeste beleidsafdelingen en centrale diensten gehuisvest. Enkele zitten op het Spui in het Maagdenhuis. Faculteit Gezondheid is gevestigd bij het AMC en de faculteit Bewegen, Sport en Voeding in Amsterdam West, vanwege de sportfaciliteiten.

Gepubliceerd door  HR 18 mei 2021