Bereikbaarheid, toegankelijkheid en reiskosten

Alles over vervoer naar je werk, tussen de locaties en hoe je toegang krijgt tot werkplek en locaties.

Reiskosten woon-werk
Alle HvA-locaties zijn goed per openbaar vervoer te bereiken. Bij de vergoeding van reiskosten voor het woon-werkverkeer stimuleert de HvA het reizen per openbaar vervoer en het gebruik van de fiets.

De HvA vergoedt een gedeelte van de reiskosten voor het woon-werkverkeer.Er is een aantal varianten van het woon-werkverkeer dat voor vergoeding in aanmerking komt. Je bepaalt zelf welke vergoeding het beste bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een NS-Business Card. Je ontvangt daarmee 100% vergoeding van werkelijke gemaakte reizen met het openbaar vervoer.

Op het medewerkersintranet* vind je onder Reiskosten meer informatie over de voorwaarden, mogelijkheden en het aanvragen.

Fiets
​Naast de aanschaf van een fiets met fiscale voordelen biedt de HvA nog een andere mogelijkheid: de HvA-fiets. Een HvA-fiets is een fiets die je gebruikt voor het woon-werkverkeer op meer dan de helft van de dagen dat je werkt. De HvA vergoedt de HvA-fiets op basis van de Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer. Op het medewerkersintranet* staat in de A-Z onder Fietsen alle informatie over de HvA-fiets, de fiscale fiets en ook over het lenen van een ‘dienstfiets’. Een dienstfiets kan je gebruiken om je te verplaatsen tussen de diverse locaties.

Fietsenstalling
De meeste locaties van de HvA hebben een Fietsenstalling* voor zowel medewerkers als studenten. Sommige locaties hebben een afgesloten medewerkersfietsenstalling en/of een afgesloten studentenfietsenstalling. Op de Klantenservicebalies* van de locatie kun je meer informatie vinden.

Sleutel en toegang
Afhankelijk van de locatie krijg je toegang met een sleutel, ‘druppel’ of de HvA-Medewerkerskaart. Deze verleent toegang voor de eigen werkplek, leslokalen en projectruimten, stalling en andere ruimtes.
De Medewerkerskaart* krijg je toegestuurd nadat je je pasfoto hebt geüpload. Voor een sleutel of ‘druppel’ heb je een formulier nodig, dat staat onder Toegangsrechten en sleutels*.
De HvA-Medewerkerskaart gebruik je ook voor gratis koffie, thee, kopieën en prints en voor het openen van elektronische postvakken en lockers binnen de meeste locaties.

Overige informatie: Openingstijden, Toegankelijkheid

*deze verwijzing staat op de medewerkers AZ waarop je vanaf je eerste werkdag toegang hebt.

Gepubliceerd door  HR 1 november 2022