Vitaliteit en balans

Plezier in je werk, er zelfs energie van krijgen, en een zinvolle samenwerking met je collega's: dat is de basis om uitdagingen in je werk aan te kunnen gaan, nu en in de toekomst. Genoeg reden voor de HvA om in de vitaliteit van medewerkers te investeren.

Nieuwe technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om het werk zo in te richten dat het goed aansluit bij waar, wanneer en hoe je wilt werken. Ook bij de HvA krijgen medewerkers de ruimte om hun werk flexibel in te delen, zoals door de mogelijkheid om thuis te werken. De HvA wil zo een bijdrage leveren aan een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning en tussen werk en privé.

Balans

De HvA biedt een aantal regelingen die het combineren van werk en privé makkelijk maken. Zo kan een medewerker gebruik maken van de (on)betaalde ouderschapsverlofregeling en zijn er diverse andere verlofregelingen.
Ook is het mogelijk om het docentschap te combineren met een functie in het werkveld. De HvA bereidt studenten ten slotte voor op de beroepspraktijk. Het is daarom een waardevolle toevoeging als je werkervaringen met studenten kunt delen.

Vitaliteit

Het onderwijs is een dynamische omgeving die continu in beweging is. Dat maakt het werken bij een hogeschool leuk en uniek, maar kan er ook voor zorgen dat de werkdruk op momenten hoog is. De HvA investeert actief in de vitaliteit van haar medewerkers door het gesprek aan te gaan over onderwerpen als werkdruk, werk-privé balans en de samenwerking in het team. Daarnaast worden er mogelijkheden geboden om aandacht te besteden aan je eigen vitaliteit door o.a. trainingen timemanagement, loopbaantraining, individuele coaching en mindfulness.

Gepubliceerd door  HR 18 mei 2021