Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Voeding en Diëtetiek

Verhaal

Laura liep stage bij een adviesbureau voor sport en voeding

Student Voeding en Diëtetiek

'Ik verzorgde de intakes van nieuwe cliënten, hield spreekuren en gaf voorlichting en workshops aan topsporters.'

Als topsporter speelde voeding een belangrijke rol in mijn leven. Voeding kan je prestaties beïnvloeden. Inmiddels heb ik een stapje terug genomen in de sport, maar de interesse in een gezonde leefstijl is gebleven. Daarom koos ik voor de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Sportvoedingsadviesbureau Yvonne van der Pol

In mijn vierde jaar liep ik een duostage bij twee verschillende bedrijven; de diversiteit vond ik geweldig. Bij Sportvoedingsadviesbureau Yvonne van der Pol werkte ik als diëtist in opleiding. Sporters van allerlei niveaus en leeftijden komen daar op spreekuur; ook cliënten zonder sportachtergrond. Ik verzorgde de intakes van nieuwe cliënten en hield spreekuren. Ook gaf ik voorlichting en workshops aan topsporters.

Mijnvoedingsplan.nl: blogs schrijven over voeding en sport

Mijn andere stage volgde ik bij Mijnvoedingsplan.nl. Deze website biedt gepersonaliseerde voedingsschema’s, online begeleiding bij afvallen en publiceert blogs over sport en voeding. Elke week blogde ik over uiteenlopende onderwerpen zoals voeding bij specifieke sporten, fabels en mythes over eten, populaire diëten en gezonde recepten. Door het schrijven voor de website leerde ik nog beter om complexe theorie over voeding te vertalen naar teksten die elke bezoeker begrijpt.

Afstudeeronderzoek bij Orthica voedingssupplementen

Mijn afstudeeropdracht deed ik bij Orthica voedingssupplementen. Ik onderzocht de effectiviteit van communicatiemiddelen tijdens het aankoopproces van multivitaminen in een drogisterij. Een consument kan bijvoorbeeld in een winkel beïnvloed worden door folders, displays en posters over multivitaminen. Compleet Iets anders dan mijn beide stages, maar wel heel interessant.

Premaster Health Sciences VU Amsterdam

Dit najaar start ik met de premaster Health Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Binnen de premaster volg ik de richting Prevention and Public Health. De premaster combineer ik met de post-hbo-opleiding Sportdiëtetiek. Voorlopig ben ik dus nog niet uitgeleerd!