Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Sociaal Juridische Dienstverlening

Een opleiding met toekomst

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en in uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector. Jij bent de professional die zowel bezig is met wet- en regelgeving als met cliënten.

Waar ga je aan de slag?

Als SJD’er stimuleer je cliënten tot het zelf oplossen van sociaal juridische vraagstukken. Je past wetten, regels en procedures toe en je maakt complexe wet- en regelgeving voor een cliënt begrijpelijk. Ook treed je op als woordvoerder voor mensen die dat zelf niet kunnen en bemiddel je in conflicten.

Bekijk meer beroepen en werkvelden

Jouw toekomstige loopbaan

Een aantal voorbeelden van het werkveld van eens SJD’er zijn: Juridisch advies en informatie, Uitkering en re-integratie, Criminaliteit en veiligheid, Schulddienstverlening en Armoede, Wonen en Leefbaarheid, Handhaving wet- en regelgeving, Vreemdelingen en Inburgering, Zorg en Welzijn en Commerciële dienstverlening.

Doorstuderen na je opleiding?

Als je je bachelordiploma hebt behaald, kun je via een schakelprogramma een masteropleiding gaan volgen om je te specialiseren in het juridische of sociale vakgebied.

Meer over verder studeren