Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Leraar Mens en Technologie

Iets voor jou?

Denk je dat je leerlingen in het beroepsonderwijs kunt enthousiasmeren en inspireren tot een keuze voor een loopbaan in de techniek? Ben je nieuwsgierig, inventief, creatief en communicatief? Dan is de voltijdopleiding Leraar Mens en Technologie iets voor jou.

Open dag 11 februari
Meld je aan
Bachelor Leraar Mens en Technologie voltijd

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Leraar Mens en Technologie biedt je wat je nodig hebt om les te geven in technische vakken op het vmbo, mbo en de onderbouw van de havo en het vwo. Het studieprogramma richt zich op de maatschappelijke actualiteit én op de ontwikkelingen in technologie, ontwerp en design.

Jaar 1

In jaar 1 leer je hoe als docent het fundament legt voor een goed leer- en leefklimaat in je klas. Je ontdekt wat technologische geletterdheid inhoudt en hoe dit bijdraagt in jouw ontwikkeling tot vakkundig techniekdocent.

 

 

Jaar 2

In jaar 2 krijgt vakdidactiek meer betekenis doordat je je steeds meer verdiept in onderwijskundige theorieën en het toepassen daarvan voor jouw onderwijspraktijk.

Jaar 3

Vanaf jaar 3 werk je in een persoonlijke leerroute aan je vakinhoudelijke bekwaamheid. Dit geeft je uiteindelijk recht op 1 van de vmbo-profielen BWI, PIE, M&T, ITTL of MVI of voor een mbo-vak.

Jaar 4

In jaar 4 studeer je af. Je rondt je opleiding af met een praktijkgericht ontwerponderzoek en het aantonen van je vakinhoudelijke bekwaamheid. Daarnaast laat je in een assessment jouw ontwikkeling op het gebied van technologische geletterdheid zien.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma in een technische of onderwijskundige richting.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 14 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Mens en Technologie voltijd?

  • Als leraar mens en technologie ben je bezig met de sociale en maatschappelijke actualiteit én de ontwikkelingen in technologie, ontwerp en design.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar mens en technologie heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in techniek en technologie.
  • Je houdt van maatschappelijke en sociale vraagstukken.
  • Je hebt graag direct impact op leerlingen uit het technisch mbo of vmbo beroepsonderwijs.