Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Leraar Bedrijfseconomie

Verhaal

Wietske Buikstra

Student Leraar Bedrijfseconomie voltijd

Testimonial Wietske Buikstra

"Wat ik heel fijn vind aan deze opleiding is het persoonlijke contact met onze docenten."

Na de havo heb ik welgeteld zes weken de opleiding Kunst en Economie gevolgd, maar dat was niet wat ik ervan verwacht had. Ik wilde meer economische vakken. De rest van het schooljaar heb ik in de thuiszorg gewerkt. Daar ontdekte ik, dat het werken met mensen me echt goed lag en zo is het balletje gaan rollen.

Ik heb me goed voorbereid. Ik ben naar de open dag geweest van de HvA en ik heb me daarna direct aangemeld voor de meeloopdag. De opleiding heeft daarna geregeld dat ik een dag met een tweedejaarsstudent mee mocht naar haar stageplek op een ROC. Toen wist ik zeker dat ik een goed en realistisch beeld had van de opleiding én het leraarschap. Ik heb nog geen moment spijt gehad en ga nu zowel Algemene Economie als Bedrijfseconomie doen en wil na de bachelor doorstromen naar de masteropleiding.

Wat ik heel fijn vind aan deze opleiding is het persoonlijke contact met onze docenten. Je hebt geen college in een grote collegezaal, maar in een leslokaal. Je zit met ongeveer 25 medestudenten in een klas. Dat is fijn, want hierdoor voelt het geven van feedback op elkaar ook veilig.

Afgelopen februari ben ik gestart met mijn eerste stage op het Fioretti College in Lisse. Ik heb deze plek gevonden via de stagemarkt die de HvA organiseert. Ik geef nu les aan de bovenbouw van het vmbo. Het lesgeven gaat me goed af, ik krijg een goede begeleiding van mijn stageschool en de sfeer in mijn klassen is goed.

Ik geef les aan twee parallelklassen. De feedback die ik na de eerste les krijg van mijn stagebegeleider kan ik direct in mijn tweede les toepassen. Zo gaan mijn lessen dus binnen twee uur van een vijf naar een zeven!

Mijn tip voor aankomende studenten? Je moet wel hard willen werken, je stage op tijd regelen en je portfolio en de lesstof goed bijhouden. Je hebt een studieplanner en als je je daaraan houdt, dan komt het vast goed. En, koop vooral een goede rekenmachine, die heb je bij deze opleiding wel nodig!