Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Leraar Bedrijfseconomie

Iets voor jou?

Hoe zet je een onderneming op? Wat heb je nodig om een bedrijf succesvol te maken? Vragen die jou fascineren. Vind je het daarnaast een uitdaging jongeren alles over bedrijfsprocessen te leren? Dan is de voltijdopleiding Leraar Bedrijfseconomie iets voor jou. Je helpt leerlingen ontdekken dat de ondernemingswereld volop kansen biedt.

Open dag 4 april 2023
Meld je aan

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Leraar Bedrijfseconomie duurt 4 jaar. Vanaf jaar 1 ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Jaar 1

In jaar 1 ontdek je wat het beroep van leraar inhoudt. Je leert welke rollen een docent allemaal heeft en hoe leerlingen zich ontwikkelen. In de 2e helft van het jaar observeer je lessen bij een stageschool. Daarnaast krijg je onder andere economische vakken als Bedrijfsadministratie en Financiële Rekenkunde.

Jaar 2

In jaar 2 vormt de stage een belangrijk onderdeel van het programma. Je geeft les en oefent daarbij met de beroepsopdrachten die je vanuit de opleiding krijgt. Bij Vakdidactiek leer je hoe je een les ontwerpt. Je krijgt ook vakken als Marketing en Bedrijfseconomie.

Jaar 3

Jaar 3 staat in het teken van verdieping. Je leert hoe je leerlingen een ondernemingsplan laat maken. In de tweede helft van het jaar volg je een minor (keuzeprogramma).

Jaar 4

In het laatste jaar doe je onder andere met medestudenten een lesson study waarbij je onderzoekt wat wel en niet goed werkt bij het lesgeven.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je ongeveer 14 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Bedrijfseconomie voltijd?

  • Als leraar bedrijfseconomie ben je gefascineerd in bedrijfsprocessen en wil je jongeren graag kennis en ondernemersvaardigheden bijbrengen.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar bedrijfseconomie heb je momenteel goede baankansen en inspireer je volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en je werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in ondernemen, marketing en de werking van economie.
  • Je houdt van cijfers.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.