Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na IPZ: waar ga je aan de slag?

Je mag na afstuderen de titel Bachelor of Science (BSc) voeren. Afhankelijk van het door jou gekozen vakgebied ontvang je na het afronden van de opleiding het diploma Ergotherapie, Fysiotherapie of Oefentherapie met de aantekening Interprofessionele Paramedische Zorg.

Na afronding van Interprofessionele Paramedische Zorg ben je opgeleid conform de landelijke beroepscompetenties van ergotherapie, fysiotherapie of oefentherapie. Je kunt je dan als zorgprofessional registreren in de beroepsregisters die voortkomen uit de wet BIG.

Aan de slag na IPZ

Als je hebt geregistreerd mag je als gekwalificeerd ergo-, fysio- of oefentherapeut aan de slag. Bijvoorbeeld in gezondheidscentrum, een particuliere praktijk, of buurthuis, maar ook in ziekenhuizen of revalidatieklinieken. 

Als paramedisch expert met kennis van al deze disciplines en innovatieve zorgtechnologie kun je ook aan de slag als adviseur voor overheidsinstellingen of (commerciële) organisaties, bijvoorbeeld als het gaat om hoe werknemers gezond en langdurig kunnen blijven werken, weer aan de slag kunnen na een burn-out of met blijvend letsel na een ongeluk.