Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

HBO-Verpleegkunde

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ervaar je hoe het is om student te zijn bij HBO-Verpleegkunde. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Wat is de studiekeuzecheck?

Tijdens de studiekeuzecheck doorloop je een programma waarin je ervaart hoe het onderwijs er tijdens de opleiding aan toegaat. Op basis van jouw prestaties tijdens de studiekeuzecheck krijg je binnen 2 weken een studiekeuzeadvies. Dit geeft je de kans om voor de start van je opleiding te checken of HBO-Verpleegkunde de opleiding is die het beste bij je past. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van je inschrijving. Zonder deelname aan de studiekeuzecheck kun je niet starten met de opleiding.

Programma

De studiekeuzecheck voor HBO-Verpleegkunde vindt online en op locatie plaats en bestaat uit verschillende elementen:

  • Voorafgaand aan de studiekeuzecheck: maak je een online vragenlijst, voer je een e-learning uit en volg je een online hoorcollege. Dit doe je online vanuit huis.
  • De studiekeuzecheck bestaat verder uit een bijeenkomst op locatie waar je gaat samenwerken met kleine groepjes aan casussen.
  • Na de studiekeuzecheck op locatie maak je online een kennistoets. Dit doe je online vanuit huis.

Twee weken voor de door jou gekozen datum ontvang je een e-mail met de exacte uitleg over het programma en wat er precies van je wordt verwacht.

Data studiekeuzecheck

Je vindt de data voor de studiekeuzecheck van HBO-Verpleegkunde vanaf oktober 2022 op deze pagina.

Aanmelden studiekeuzecheck

  • Schrijf je tussen 1 oktober 2021 en 1 mei 2022 in voor de opleiding in Studielink.
  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Deze e-mail bevat een link naar een datumprikker.
  • Meld je binnen 4 weken na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. 
  • Ben je te laat met aanmelden voor de studiekeuzecheck? Dan wordt je inschrijfverzoek voor de opleiding afgewezen. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Zorg dus dat je je tijdig aanmeldt voor de studiekeuzecheck.

Studiekeuzeadvies

Binnen 2 weken na de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een schriftelijk studiekeuzeadvies. Daarin geven wij aan of we denken dat de opleiding geschikt voor jou is. Natuurlijk ga jijzelf ook nadenken of deze opleiding echt wel is wat je er van verwacht had. Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen.

Lees meer over studiekeuzecheck bij de HvA
(opent in nieuw venster)