Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Commerciële Economie

Verhaal

Alumnus aan het woord

Daan Viergever - Commerciële Economie

Foto Daan Viergever

Hoe heeft alumnus Daan Viergever de studie Commerciële Economie ervaren, wat doet hij nu en welke tips heeft hij?

Daan Viergever, alumnus van afstudeerrichting Ondernemerschap, is nu eigenaar van bedrijven Animotus, Viduate en Launchvid. Met locaties in Amsterdam en IJsselstein.

De studie

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de HvA. Ik heb de studie Commerciële Economie voor Toekomstig Ondernemers gedaan. Dit was een duale studie. Oftewel, leren en werken. Mijn ervaring met CE was erg positief. Naast de “standaard” theoretische kennis werd er ook veel in de praktijk geoefend. Met bijvoorbeeld rollenspellen voor een salesgesprek of functioneringsgesprek. Ook kregen wij veel vrijheid tijdens de “werkperiodes”. Zo heb ik de kans gekregen om in mijn eigen bedrijf te werken. Hierdoor sta ik waar ik nu sta.

Ondernemerschap

Tijdens de studie ben ik mijn bedrijf Animotus gestart. Met Animotus ontwikkelen wij animatie video’s (ook wel explanimations genoemd) voor allerlei bedrijven en instellingen. Zo maken wij animatie video’s voor de bedrijven Heineken, Total, RAI, DAF en nog veel meer. Inmiddels zo’n 200 per jaar. Uit Animotus is vervolgens Viduate gegroeid. Met Viduate zijn wij een fullservice video bureau. Wij maken super gave Virtual Reality producties, interactieve video’s en gepersonaliseerde video’s.

Tips voor toekomstige CE studenten

Mocht je kiezen voor CE dan is het belangrijk dat je tijdens de studie ook relevante werkervaring opdoet. Dit kan in een eigen onderneming zijn, maar ook bij een bedrijf. Probeer je bijbaan relevant te laten zijn. Je zal merken dat dit veel impact zal hebben als je na de studie een baan zoekt of een bedrijf start. Je hebt dan al verstand van de markt en een groot netwerk. Met daarbij gelijk zeggende dat netwerk het belangrijkste is!