Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Inschrijven en studiekeuzecheck

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen? Schrijf je dan vanaf 1 oktober 2021 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2022, maar uiterlijk op 31 augustus 2022.

Na je inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Waarom een studiekeuzecheck?

Om de opleiding met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze: kies je de juiste opleiding? Passen de inhoud en het niveau bij je? Is de studie te combineren met je privéleven? Heb je de geschikte werkkring op het moment dat de studie van start gaat?
Hoewel de studiekeuzecheck niet verplicht is, raden we je aan om deel te nemen:

 • De studiekeuzecheck biedt zowel jou als de opleiding de mogelijkheid om samen te controleren of de opleiding bij je past;
 • Je voorkomt teleurstelling als deze studie toch niet bij je wensen of niveau aansluit;
 • Je beperkt het risico dat je de studie vroegtijdig afbreekt;
 • Je maakt alvast kennis met je aanstaande medestudenten en docenten.

Inhoud studiekeuzecheck

Drie weken voor de dag van de studiekeuzecheck ontvang je per e-mail een link naar de online vragenlijst. Met de antwoorden op de vragenlijst krijgen de docenten van de opleiding meer zicht op:

 • je motivatie voor je studiekeuze;
 • je visie op het beroep;
 • je ideeën over een relevante werk-, stage- of praktijkplek tijdens de studie;
 • de wijze waarop je reflecteert.

Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om de vragenlijst in te vullen en bewaar deze digitaal voor als je met de opleiding start.

Op de dag van de studiekeuzecheck neem je deel aan een bijeenkomst om de vragenlijsten te bespreken met docenten en andere deelnemers.

Aanmelden studiekeuzecheck

Nadat je een inschrijfverzoek hebt ingediend in Studielink, ontvang je een e-mail met uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck. Je kiest een datum voor de bijeenkomst.

Drie weken voor de bijeenkomst ontvang je per e-mail de link naar de vragenlijst. Je hebt 2 weken de tijd om de vragenlijst af te ronden.

De mails worden verstuurd naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Heb je geen berichten ontvangen? Check dan je spambox.

Data studiekeuzecheck

 • donderdag 19 mei
 • donderdag 23 juni
 • donderdag 25 augustus

Studiekeuzeadvies

Na afronding van de studiekeuzecheck ontvang je binnen twee weken per e-mail een studiekeuzeadvies.

Het studiekeuzeadvies is niet bindend, maar maakt het voor jou en de opleiding mogelijk om nog één keer te checken of je voor de juiste studie hebt gekozen. Kijk voor meer informatie over het studiekeuzeadvies op hva.nl/studiekeuzecheck deeltijd-duaal.

CROHO-naam

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder code 80086. De officiële naam van deze opleiding waaronder deze bekend is bij DUO is AD Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn, de zogeheten CROHO-naam.

Meer informatie over de CROHO-benamingen en de accreditatie van de opleiding kun je terugvinden op de website van de NVAO (de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).