Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Voeding is dagelijkse kost in de (online) media. Vooral in relatie tot gezondheid, overgewicht, sport, culturen en trends. De opleiding Voeding en Diëtetiek gaat over die veelzijdige wereld van voeding en gezondheid. Breed, actueel en praktijkgericht.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Studieprogramma

De eerste anderhalf jaar volg je een breed basisprogramma. Je leert onder andere over voeding van de gezonde mens, welvaartsziekten, de samenstelling en eigenschappen van voedingsmiddelen, projectmanagement en marketing. Na het basisprogramma kies je een van de 3 afstudeerrichtingen: Nutrition & Dietetics, Nutrition & Health Promotion of Nutrition & New Product Management.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

Wat word je met de opleiding?

Binnen de opleiding Voeding en Diëtetiek word je goed begeleid en voorbereid op je toekomstige carrière. Afgestudeerden werken onder andere als zelfstandig diëtist, ziekenhuisdiëtist, beleidsmedewerker gezondheidsbevorderaar, lifestyle-adviseur, productontwikkelaar en sensorisch/marktonderzoeker.

Bekijk beroepen Voeding en Diëtetiek

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek met een diploma havo, vwo of mbo-4. Voor de vooropleiding gelden geen extra eisen. Heb je geen scheikunde in je vakkenpakket? Dan moet je je kennis op dit gebied in het eerste jaar van je studie - maar het liefst daarvoor - bijspijkeren.

Bekijk de toelatingseisen van Voeding en Diëtetiek

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Je kunt je tot uiterlijk 1 juni 2020 inschrijven voor Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor de aanvraag van een DigiD. Na inschrijving doe je verplicht een studiekeuzecheck. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging van de opleiding en krijgt een studiekeuzeadvies.

Meer over studiekeuzecheck en inschrijven Voeding en Diëtetiek
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding