Voeding en Diëtetiek

Bachelor, voltijd

Als student Voeding en Diëtetiek werk jij aan een wereld waarin gezonde voeding zorgt voor een beter leven. Met nieuwe kennis over wat we eten, maar ook hoe we eten. Je werkt al tijdens je studie aan projecten die echt impact hebben. Voor jou als professional in opleiding en voor de inwoners van de stad Amsterdam.

Cassandra - Voeding en Diëtetiek
Cassandra: student - Voeding en Diëtetiek

De stage bij STACH was voor mij absoluut een hoogtepunt. Alles wat ik had geleerd tijdens de opleiding kon ik meteen toepassen in de praktijk.

Lees verder

Studieprogramma

De opleiding Voeding en Diëtetiek begint in het eerste jaar met een basisprogramma. Je maakt kennis met het brede vakgebied Voeding, zodat je kunt kiezen welk type voedingsprofessional je wilt worden. Vanaf jaar 2 werk je in een flexibel studieprogramma. Een persoonlijke ontwikkelingscoach helpt je tijdens de hele opleiding om de beste keuzes te maken.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

Wat word je met de opleiding?

Na de opleiding kom je terecht in een werkveld dat nog altijd volop groeit. Voeding wordt op allerlei niveaus in de samenleving steeds belangrijker. De vraag naar professionals is groot en gevarieerd. Zo kun je na je studie onder andere aan de slag als diëtist, foodblogger, leefstijlcoach, product designer of expert voedselkwaliteit.

Bekijk beroepen Voeding en Diëtetiek

Toelatingseisen

Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma nodig. Scheikunde in je pakket is een voordeel, maar geen eis. Wel is het belangrijk om je kennis bij te spijkeren als je geen scheikunde hebt gehad.

Bekijk toelatingseisen Voeding en Diëtetiek

Inschrijven

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl (met je DigiD). Let op: de aanvraag van een DigiD duurt minstens 5 werkdagen. Vraag deze dus op tijd aan. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deze is verplicht, hierna krijg je een studiekeuzeadvies.

Meer over studiekeuzecheck en inschrijven Voeding en Diëtetiek
Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding