Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Voeding en Diëtetiek

In het eerste jaar volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat jij later wilt worden. Je werkt aan oplossingen voor voedings- en voedselproblemen in de stad, leert alles over voeding voor de gezonde mens en verdiept je in allerlei voedingsmiddelen in supermarkten.

In teamverband werk je aan opdrachten zoals:

  • Hoe organiseer je een gezonde en smaakvolle kookworkshop voor herstellende ziekenhuispatiënten?
  • Hoe stimuleer je middelbare scholieren om gezonder te eten?
  • Hoe ontwikkel je een innovatieve snack voor jongeren op een (coronaproof) festival?

Verder leer je over gezonde en duurzame voeding, verdiep je je in de achtergrond, de samenstelling en eigenschappen van allerlei producten die je in de supermarkt tegenkomt en ontwikkel je een eigen product.

Projecten jaar 1

  • Voeding van de gezonde mens: van gezond opgroeien tot vitaal oud worden.
  • Voedsel: samenstelling, eigenschappen en herkomst.
  • Voeding voor de Stad: in projectteams werk je in- en met de praktijk aan oplossingen voor voeding- en voedselproblemen. Hierin komen digitaal- en duurzaam ontwerpen aan bod.

Studie in Cijfers

Een goede voorbereiding op je studiekeuze is belangrijk. Het schema 'Studie in cijfers' helpt je om een passende en objectieve keuze te maken. Waar mogelijk vind je naast het cijfer van de HvA-opleiding ook de landelijke score. Zo krijg je op een snelle en herkenbare manier een beeld van de opleiding. Voor meer informatie: zie de toelichting (pdf).

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 11 september 2020