Studieprogramma

Voeding en Diëtetiek

De opleiding Voeding en Diëtetiek duurt vier jaar. Het eerste jaar is een breed basisprogramma, daarna ga je je verder specialiseren. Je leert de theorie, maar werkt ook veel aan praktijkopdrachten. Vaak zijn dit actuele projecten op verschillende plekken in Amsterdam, waarmee je dus direct impact hebt.

JAAR 1

Het eerste jaar is bedoeld om jouw plek in je toekomstige werkveld te ontdekken. Je leert over gezonde en duurzame voeding. Na het eerste jaar kijk je op een andere manier naar de producten die je in de supermarkt ziet liggen: je weet alles over de achtergrond en samenstelling ervan. Maar daar blijft het niet bij, je gaat ook zelf een product ontwikkelen!

In het eerste jaar staan drie projecten centraal:

  1. Voedsel: alles over de samenstelling, eigenschappen en herkomst van producten.
  2. Voeding van de gezonde mens: van gezond opgroeien tot vitaal oud worden.
  3. Voeding voor de Stad: in de praktijk werken aan oplossingen voor voedingsproblemen, met aandacht voor digitaal en duurzaam ontwerpen.

Opdrachten met directe impact

In teamverband werk je aan verschillende reële vraagstukken van diverse opdrachtgevers in Amsterdam en omgeving. Om de geleerde theorie in de praktijk te brengen, maar ook om écht iets te doen. Je werkt aan oplossingen voor problemen op het gebied van voeding in Amsterdam en omgeving. Dat kunnen opdrachten zijn zoals:

  • Organiseer een kookworkshop voor herstellende patiënten in het ziekenhuis.
  • Ontwikkel een innovatieve snack voor jongeren op een festival.
  • Stimuleer middelbare scholieren om gezonder te eten.

Studie in Cijfers

Een goede voorbereiding op je studiekeuze is belangrijk. Het schema 'Studie in cijfers' helpt je om een passende en objectieve keuze te maken. Waar mogelijk vind je naast het cijfer van de HvA-opleiding ook de landelijke score. Zo krijg je op een snelle en herkenbare manier een beeld van de opleiding. Voor meer informatie: zie de toelichting (pdf).

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 27 augustus 2021