Haal meer uit je opleiding

Voeding en Diëtetiek

Naast het gewone studieprogramma krijg je bij Voeding en Diëtetiek alle vrijheid om meer uit je studie te halen. Door zelf een minor te kiezen die bij je past of door het volgen van Honours Modules. Of met een stage in het buitenland. Net wat het beste bij jouw toekomstplannen past.

Tess: afgestudeerd - Voeding en Diëtetiek

In mijn derde jaar kreeg ik de kans om een semester te studeren aan de Metropolitan University College in Kopenhagen.

Studie of stage in het buitenland

De opleiding Voeding en Diëtetiek heeft uitwisselingscontracten met verschillende hogescholen en universiteiten in het buitenland. Daardoor kun je in het derde jaar je minor volgen in bijvoorbeeld Engeland, Denemarken, Polen of Australië. Je studeert en woont dan een semester in het land van je keuze.

In het buitenland stage lopen en afstuderen kan ook. Je mag deze zelf uitzoeken, dus er is heel veel mogelijk. Denk aan een stage in Suriname of afstuderen in Spanj.

Daarnaast zijn er ook buitenlandse studenten die Engelstalige onderdelen bij Voeding en Diëtetiek volgen. De opleiding heeft een sterk internationaal karakter.

Honours Modules

Met een Honours Module voeg je extra waarde toe aan je studie. De lat ligt hoog, maar je krijgt de kans om je talenten nog verder te ontwikkelen. Je kiest bijvoorbeeld voor de module Psychologie van Eten waarin je leert over wetenschappelijk onderzoek naar psychologische aspecten van eetgedrag en eetproblemen. Je volgt een of meer modules naast je gewone studieprogramma. Hiervoor hoef je geen extra collegegeld te betalen.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 11 december 2020