Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het 1e jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Check je persoonlijke inschrijfchecklist.

Pas als je alle stappen voltooid hebt kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. Bekijk de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke informatie over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. De Studiegids is vanaf 1 juli beschikbaar.

Je kunt jouw officiële boekenlijst voor het eerste en tweede blok uiterlijk 1 juli online vinden op hbo.athenaeum.nl. Dat lijkt vroeg, maar door op tijd te bestellen voorkom je dat je tegen het einde van je vakantie nog op boeken wacht omdat de uitgevers door hun voorraad heen raken en aan het bijdrukken zijn. Bestel daarom op tijd!

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Laptop

Met een eigen laptop of notebook kun je overal in het Dr. Meurerhuis werken (teksten schrijven, presentaties maken, printen, internetten). Het is dan ook erg handig als je een laptop tot je beschikking hebt. Apple MacBooks zijn populair, maar niet noodzakelijk voor deze opleiding. Een Windows-laptop voldoet prima. Een powerbank voor je laptop is ook handig. Op deze manier ben je niet volledig afhankelijk van de stroompunten in het Dr. Meurerhuis.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen.

Je ontvangt je collegekaart thuis, als je vóór 14 september je pasfoto upload. Doe je dit na 14 september dan krijg je een bericht waar en wanneer je de kaart kan ophalen. Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij de servicebalie van het Dr. Meurergebouw.

Ben jij de eerste in je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? Dan komt er veel op je af. Tijdens HvA Tune In zorgen we samen voor een goede start.

Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en vooral doorzettingsvermogen. Tijdens 19, 20 en 21 augustus maak je alvast kennis met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die zoal aan bod komen zijn:

 • hbo-vaardigheden
 • samenwerken in projectgroepen
 • plannen
 • informatie en hulp zoeken
 • netwerken

Ook deelt een oudejaarsstudent zijn ervaring met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos en er is plek voor 70 deelnemers.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar www.hva.nl/tune-in voor meer informatie en meld je aan.

De lessen starten op maandag 31 augustus. Jouw groepsindeling hoor je tijdens de introdag. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via rooster.hva.nl.

Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om allemaal tegelijk samen te komen tijdens de introductieweek. Omdat we het belangrijk vinden dat je je welkom voelt, jouw studiegenoten en de HvA leert kennen en een voorproefje krijgt op jouw studentenleven werken we op dit moment aan een aangepast programma, zodat jij een goede start maakt bij Voeding en Diëtetiek. In juni ontvang je hierover meer informatie.

Heb je vragen of kun je niet aanwezig zijn bij de introdag, stuur dan een mail naar de introcommissie.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel. Neem hiervoor contact op met de studentendecaan van je opleiding.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Het Dr. Meurerhuis is in de zomervakantie gesloten van maandag 20 juli 2020 tot vrijdag 14 augustus 2020. De studentenadministratie is tijdens de zomervakantie telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur via 020 - 595 3400.

Na de zomervakantie is de studentenadministratie bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag. Bel 020-595 3442 of stuur een e-mail naar Joyce Pattiruhu, j.a.pattiruhu@hva.nl.

Ook aankomend schooljaar kan je weer een kluisje huren bij het DMH/FBSV. Door de bijzondere omstandigheden hebben degene die een kluisje hadden afgelopen schooljaar er maar gedeeltelijk gebruik van kunnen maken. Daarom is besloten de huurprijs van een kluisje voor aankomend schooljaar voor iedereen tijdelijk te verlagen van 17,- naar 10,- euro per jaar.

Je kunt een kluisje huren aan de balie van ruimte A1.54 op het Studielandschap op de 1e etage.

Let op: een kluis huren is alleen mogelijk in combinatie met een onderwijsactiviteit op school.

Het is niet mogelijk om alleen voor de kluisverhuur naar school te komen, in verband met de maximale capaciteit studenten en medewerkers wat in huis mag zijn na de zomervakantie. De capaciteit aanwezige studenten en medewerkers wordt geteld.

 • De kluisverhuur is geopend vanaf maandag 31 augustus t/m vrijdag 18 september 2020 van 10:00-16:00 uur.
 • Betalen is alleen mogelijk met een opgewaardeerde HvA-studentenpas.
 • Je wordt verzocht 1,5 meter afstand van elkaar te houden wanneer je even moet wachten totdat je aan de beurt bent.
 • Hiertoe zijn er voor A1.54 1,5 meter wachtplaatsen gemaakt.
 • Zijn deze wachtplaatsen vol? Probeer het later dan nog een keer.
 • Na 18 september 2020 kan je terecht bij de bij de Servicebalie op de 1e etage voor het huren van een kluisje.

3. Je eerste dagen bij de HvA

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding.

Bij Voeding en Diëtetiek is het gebruik van de computer onderdeel van de dagelijkse praktijk. In het Dr. Meurerhuis heb je snelle en veilige wifi. Met een eigen laptop of notebook kun je dus overal in het gebouw werken (teksten schrijven, presentaties maken, printen, internetten). Het is dan ook erg handig als je een laptop tot je beschikking hebt.

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

 • WhatsApp: 06 – 2853 35 46 (werkdagen 10:00 - 16:30u.)
 • Telefoon: 020 - 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30u.)
 • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Volg de HvA via social media:

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 17 juli 2020