Hogeschool van Amsterdam

Voeding en Diëtetiek voltijd

Start studiejaar

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen.

De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het 1e jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond. Heb je je voor meerdere opleidingen ingeschreven? Trek je overige verzoeken in via Studielink.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. Bekijk de instructiefilmpjes.

MijnHvApp

In de MijnHvApp zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke informatie over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden.

Je kunt jouw officiële boekenlijst voor het eerste en tweede blok uiterlijk 1 juli online vinden op hbo.athenaeum.nl. Dat lijkt vroeg, maar door op tijd te bestellen voorkom je dat je tegen het einde van je vakantie nog op boeken wacht omdat de uitgevers door hun voorraad heen raken en aan het bijdrukken zijn. Bestel daarom op tijd!

Software

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

Laptop

Met een eigen laptop of notebook kun je overal in het Dr. Meurerhuis werken (teksten schrijven, presentaties maken, printen, internetten). Het is dan ook erg handig als je een laptop tot je beschikking hebt. Apple MacBooks zijn populair, maar niet noodzakelijk voor deze opleiding. Een Windows-laptop voldoet prima. Een powerbank voor je laptop is ook handig. Op deze manier ben je niet volledig afhankelijk van de stroompunten in het Dr. Meurerhuis.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je je collegekaart voor 8 augustus aanvraagt, ontvang je deze in de week van 17-21 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan tussen 8 augustus en 12 september, dan wordt deze binnen 2 werkweken opgestuurd.

Activeren

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De servicebalie van het Dr. Meurerhuis vind je op de eerste etage.  

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie. De locatie van jouw servicebalie vind je in de A-Z-lijst onder ‘Servicepunten en klantenbalies’.

Het collegejaar start op maandag 24 augustus 2020 met een introductieweek. De lessen starten op maandag 31 augustus. Jouw groepsindeling hoor je tijdens de introductieweek. Vanaf het moment dat je je groepsindeling hebt, kun je je rooster opvragen via rooster.hva.nl.

Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

De introductieweek van Voeding en Diëtetiek vindt plaats van maandag 24 tot en met donderdag 27 augustus 2020. Tijdens de introductieweek van Voeding en Diëtetiek verblijf je op het terrein van het Dr. Meurerhuis. Je maakt kennis met je eigen klasgenoten, de stad, het gebouw en de studenten van de andere opleidingen van de  faculteit Bewegen, Sport en Voeding.

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten waarbij plezier voorop staat! Denk aan sport- en spelelementen, gezamenlijk dineren en avondprogramma’s met een afsluitend feest. Vragen? Mail naar introductieweek-dbsv@hva.nl.

Introductieweek HvA 

De HvA Introductieweek (26 - 30 augustus) is de introductie voor alle eerstejaarsstudenten van de HvA. In deze week maak je kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam!

Meer informatie over deze activiteiten vind je (binnenkort) op de HvA introductiepagina.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte. Kijk daar bij: ‘Heb je dyslexie?’

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je faculteit.

Het Dr. Meurerhuis is in de zomervakantie gesloten van maandag 20 juli 2020 tot vrijdag 14 augustus 2020. De studentenadministratie is tijdens de zomervakantie telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 - 12.00 uur via 020 - 595 3400.

Na de zomervakantie is de studentenadministratie bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag. Bel 020-595 3442 of stuur een e-mail naar Joyce Pattiruhu, j.a.pattiruhu@hva.nl.  

3. Je eerste dagen bij de HvA

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Bij Voeding en Diëtetiek is het gebruik van de computer onderdeel van de dagelijkse praktijk. In het Dr. Meurerhuis heb je snelle en veilige wifi. Met een eigen laptop of notebook kun je dus overal in het gebouw werken (teksten schrijven, presentaties maken, printen, internetten). Het is dan ook erg handig als je een laptop tot je beschikking hebt. 

Je kunt in het Dr. Meurerhuis een kluisje huren voor €17,- per studiejaar (prijs is nog niet definitief vastgesteld).

  • De uitgifte van de kluisjes vindt plaats van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 11 september 2020 van 08:30-16:00 uur (= 1e en 2e lesweek nieuwe studiejaar).
  • Tijdens deze periode kun je terecht bij een hiervoor apart ingerichte balie op de eerste etage. Wil je na deze periode een kluisje huren, ga dan langs bij de de Servicebalie van het Dr. Meurerhuis.
  • Je kunt de huur voor een kluisje alleen betalen met je collegekaart.

Kijk voor meer informatie en de huurvoorwaarden in de A-Z.

 

4. Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via social media:

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 24 februari 2020