Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het voor de opleiding helaas niet meer mogelijk om het dagdeel van de studiekeuzecheck op onze locatie aan te bieden. De studiekeuzecheck is nog steeds een verplicht onderdeel van het inschrijfproces en daarom zal deze worden omgezet in een online studiekeuzecheck.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie. Ben je al ingeschreven voor de opleiding en heb je je aangemeld voor de studiekeuzecheck? Houd dan ook je mail in de gaten. 

  • Je begint met het lezen van voorbereidend werk zodat je het hoorcollege goed kunt volgen.
  • Je bekijkt een hoorcollege (ingesproken door een docent) over het berekenen van energiebehoefte en voedingswaarden. 
  • Daarna volg je een werkcollege met 2 opdrachten.
  • De toets bestaat uit een schrijfopdracht over voedselverspilling. Je moet je betoog uiterlijk om 17.00 uur (dezelfde dag) inleveren via Brightspace (online onderwijsomgeving). 
  • Je kunt na de studiekeuzecheck een Skype-gesprek met een docent aanvragen. Dit gesprek is niet verplicht.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Na aanmelding via Studielink ontvang je van Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck en een digitale vragenlijst. Het kan zijn dat mails van de HvA in je spam-folder terecht komen. Houd dus je spam-folder in de gaten.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck lees je enkele pagina’s lesstof. 

Data

  • 23 juni
  • 7 juli
  • 18 augustus

Tijden

Start 9:00 uur

Heb je vragen over het aanmelden voor de studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Het advies is positief als je voor de schrijfopdracht een voldoende haalt. Wanneer je voor de schrijfopdracht een onvoldoende haalt, ontvang je een negatief advies. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat de oorzaak van je onvoldoende kan zijn en dat je je kans op studiesucces inschat, voordat je de inschrijving voor Voeding en Diëtetiek vervolgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 3 april 2020