Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2021-2022. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Voeding en Diëtetiek. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34579).

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Na aanmelding via Studielink ontvang je van Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck en een digitale vragenlijst. Het kan zijn dat mails van de HvA in je spam-folder terecht komen. Houd dus je spam-folder in de gaten.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck lees je enkele pagina’s lesstof.

  • Je begint met het lezen van voorbereidend werk zodat je het hoorcollege goed kunt volgen.
  • Je bekijkt een hoorcollege (ingesproken door een docent) over het berekenen van energiebehoefte en voedingswaarden.
  • Daarna volg je een werkcollege met 2 opdrachten.
  • De toets bestaat uit een schrijfopdracht over voedselverspilling. Je moet je betoog uiterlijk om 17.00 uur (dezelfde dag) inleveren via Brightspace (online onderwijsomgeving).
  • Je kunt na de studiekeuzecheck een Skype-gesprek met een docent aanvragen. Dit gesprek is niet verplicht.

Data studiekeuzecheck

  • 30 maart 2021
  • 22 juni 2021
  • 6 juli 2021
  • 24 augustus 2021

Tijden

Start 9:00 uur

Heb je vragen over het aanmelden voor de studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen.

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Het advies is positief als je voor de schrijfopdracht een voldoende haalt. Wanneer je voor de schrijfopdracht een onvoldoende haalt, ontvang je een negatief advies. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat de oorzaak van je onvoldoende kan zijn en dat je je kans op studiesucces inschat, voordat je de inschrijving voor Voeding en Diëtetiek vervolgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 4 december 2020