Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor studiejaar 2022-2023. De uiterste inschrijfdeadline was 1 mei. Voor studenten die huidig studiejaar bij een andere opleiding van de HvA of een andere instelling (hogeschool of universiteit) studeren en willen (of moeten) switchen, geldt een uitzondering. En ook als je je voor 1 mei al had ingeschreven voor een andere opleiding, maar na 1 mei je studiekeuze wijzigt, mag je je nog inschrijven tot uiterlijk 15 augustus. Meer informatie hierover vind je op de pagina hva.nl/inschrijven.

Inschrijven

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl (met je DigiD). Let op: de aanvraag van een DigiD duurt minstens 5 werkdagen. Vraag deze dus op tijd aan. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deze is verplicht, hierna krijg je een studiekeuzeadvies.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Voeding en Diëtetiek. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34579).

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Na het aanmelden via Studielink ontvang je van de opleiding Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck. Het kan zijn dat e-mails van de HvA in je spamfolder terecht komen. Houd deze dus in de gaten.

Programma studiekeuzecheck

Een week voor de door jouw gekozen studiekeuzecheck-dag ontvang je een instructiemail met:

  • jouw starttijd (9.00, 12.00 of 15.00 uur)
  • de opdracht die je voor de studiekeuzecheck moet inleveren (uiterlijk om 9.00 op de dag van de studiekeuzecheck)

Over de opdracht:

Je bekijkt 2 video's en een menukaart van een Amsterdams restaurant, je kiest een gerecht en beschrijft hoe je dat gerecht zou kunnen verduurzamen. Meer details over de opdracht en hoe je de opdracht moet inleveren, vind je in de instructiemail. Hou je inbox dus goed in de gaten, zodat je op tijd aan de opdracht kunt beginnen.

Op de studiekeuzedag zelf en de toegewezen starttijd kom je naar onze HvA-locatie (Dr. Meurerhuis).

Het programma van maximaal 2,5 uur bestaat uit:

  • een kennismaking
  • het bespreken van de opdracht in kleine groepjes
  • een speurtocht door het gebouw

Data studiekeuzecheck

  • woensdag 23 maart 2022
  • woensdag 15 juni 2022
  • dinsdag 5 juli 2022

Tijden

Start 9:00 uur, 12.00 uur of 15.00 uur.

Heb je vragen over het aanmelden voor de studiekeuzecheck? Bekijk veelgestelde vragen over studiekeuzecheck.

Studiekeuzeadvies

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Je krijgt een positief advies als je voor de opdracht een voldoende haalt. Haal je een onvoldoende? Dan krijg je een ontwikkeladvies met verbeterpunten. Deze uitslag is niet bindend, je kunt de opleiding ook met een negatief advies starten. Wel is het belangrijk om je studiesucces in te schatten voordat je je inschrijft voor de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 13 april 2022