Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in voor studiejaar 2021-2022. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Croho-naam

Deze opleiding is bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) bekend onder code 34579. De officiële naam van deze opleiding bij DUO is Voeding en Diëtetiek, de zogeheten CROHO-naam. Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en de accreditatie van Voeding en Diëtetiek op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Na aanmelding via Studielink ontvang je van Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck en een digitale vragenlijst. Het kan zijn dat mails van de HvA in je spam-folder terecht komen. Houd dus je spam-folder in de gaten.

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de studiekeuzecheck lees je enkele pagina’s lesstof.

  • Je begint met het lezen van voorbereidend werk zodat je het hoorcollege goed kunt volgen.
  • Je bekijkt een hoorcollege (ingesproken door een docent) over het berekenen van energiebehoefte en voedingswaarden.
  • Daarna volg je een werkcollege met 2 opdrachten.
  • De toets bestaat uit een schrijfopdracht over voedselverspilling. Je moet je betoog uiterlijk om 17.00 uur (dezelfde dag) inleveren via Brightspace (online onderwijsomgeving).
  • Je kunt na de studiekeuzecheck een Skype-gesprek met een docent aanvragen. Dit gesprek is niet verplicht.

Data 2020 -2021

Binnenkort op deze pagina gepubliceerd.

Tijden

Start 9:00 uur

Heb je vragen over het aanmelden voor de studiekeuzecheck? Bekijk de veelgestelde vragen.

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Het advies is positief als je voor de schrijfopdracht een voldoende haalt. Wanneer je voor de schrijfopdracht een onvoldoende haalt, ontvang je een negatief advies. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat de oorzaak van je onvoldoende kan zijn en dat je je kans op studiesucces inschat, voordat je de inschrijving voor Voeding en Diëtetiek vervolgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 11 september 2020