Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Voeding en Diëtetiek

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Inschrijven

Je kunt je tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven voor de opleiding Voeding en Diëtetiek via hva.studielink.nl (met je DigiD). Let op: de aanvraag van een DigiD duurt minstens 5 werkdagen. Vraag deze dus op tijd aan. Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deze is verplicht, hierna krijg je een studiekeuzeadvies.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Voeding en Diëtetiek. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 34579).

Studiekeuzecheck

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student bij Voeding en Diëtetiek. Je krijgt een realistisch beeld van het onderwijs en de inhoud van de opleiding. Bovendien maak je kennis met de docenten en toekomstige medestudenten.

Na het aanmelden via Studielink ontvang je van de opleiding Voeding en Diëtetiek per mail een uitnodiging voor een Studiekeuzecheck. Het kan zijn dat e-mails van de HvA in je spamfolder terecht komen. Houd deze dus in de gaten.

Programma

  • Je leest eerst voorbereidend werk zodat je het hoorcollege goed kunt volgen.
  • Je bekijkt een hoorcollege (ingesproken door een docent) over het berekenen van energiebehoefte en voedingswaarden.
  • Daarna volg je een werkcollege met 2 opdrachten.
  • De toets bestaat uit een schrijfopdracht over voedselverspilling. Je moet je betoog uiterlijk om 17.00 uur (dezelfde dag) inleveren via Brightspace (de online onderwijsomgeving van de HvA).
  • Je kunt na de studiekeuzecheck een Skype-gesprek aanvragen met een docent. Dit gesprek is niet verplicht.

Data studiekeuzecheck

Je vindt de data voor de studiekeuzechecks binnenkort op deze pagina.

Tijden

Start 9:00 uur

Heb je vragen over het aanmelden voor de studiekeuzecheck? Bekijk veelgestelde vragen over studiekeuzecheck.

Studiekeuzeadvies

Twee weken na de studiekeuzecheck ontvang je een schriftelijk studiekeuzeadvies. Het advies is positief als je voor de schrijfopdracht een voldoende haalt. Wanneer je voor de schrijfopdracht een onvoldoende haalt, ontvang je een negatief advies. Het is belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat de oorzaak van je onvoldoende kan zijn en dat je je kans op studiesucces inschat, voordat je de inschrijving voor Voeding en Diëtetiek vervolgt.

Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 14 september 2021