Tijdens semester 3 benader je elke opdracht vanuit één van de drie afstudeerrichtingen. Je maakt een ondernemingsplan voor een eigen diëtistenpraktijk, brengt advies uit aan locatiemanagers over de inrichting van een supermarkt of je introduceert een nieuwe dienst zoals een app voor het bijhouden van een eetdagboek. Het ontwikkelen van een nieuw product op de Nederlandse of Europese markt is ook een keuzemogelijkheid.
In semester 4 focus je je op de door jou gekozen afstudeerrichting:
Met deze richting specialiseer je je tot diëtist. In alle studieonderdelen ga je aan slag met opdrachten en casuïstiek uit de beroepspraktijk. In dit semester komen deze onderwerpen vooral uit de eerstelijnszorg, zorg waarvoor mensen geen doorverwijzing van de huisarts nodig hebben.
Je werkt aan de specifieke kennis, vaardigheden en houding (beroepscompetenties) die een diëtist nodig heeft. Na het afronden van je studie (inclusief stage) mag je de BIG-geregistreerde titel diëtist voeren.
Bij de richting Health Promotion staat voorlichting centraal. Je werkt aan de specifieke kennis, vaardigheden en houding (beroepscompetenties) die een diëtist/voedingskundige nodig heeft.
Gezondheid, vitaliteit en duurzaamheid staan steeds vaker voorop bij het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe voedingsmiddelen. Bij de richting Nutrition & New Product Management vormt daarnaast de internationale context van de voedingsmiddelenindustrie het uitgangspunt.
De focus ligt op het signaleren van (toekomstige) trends en behoeften van verschillende doelgroepen. Ook richt je je op het ontwikkelen, testen en vermarkten van nieuwe producten.
Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids.