Na je opleiding

Na de succesvolle afronding van de Universitaire Pabo van Amsterdam krijg je twee diploma's: hbo-bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en een universitaire bachelor pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science). Je kunt dan aan de slag in het werkveld of kies je ervoor om verder te studeren?

BEROEPSMOGELIJKHEDEN

De Universitaire Pabo van Amsterdam biedt een zeer goed carrièreperspectief. Je kunt direct aan de slag als leraar in het primair onderwijs.

Bij de Amsterdamse basisscholen is er veel vraag naar afgestudeerden van de Universitaire Pabo van Amsterdam, omdat er behoefte is aan leerkrachten die de kwaliteit van het onderwijs op basis van onderzoek kunnen verbeteren. Je kunt beginnen als basisschoolleerkracht, maar ook binnen de school betrokken worden bij de leerlingzorg, onderwijsvernieuwing of wetenschap en techniek

Robin Leeuw - Afgestudeerd aan de Universitaire Pabo van Amsterdam

Het is een kleinschalige opleiding, de docenten en studenten hebben veel onderling contact. De sfeer is warm en open.

Lees verder

VERDER STUDEREN

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelordiploma wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Leraar, nooit uitgeleerd

Het onderwijs biedt je volop mogelijkheden je te blijven ontwikkelen. Met een eerstegraads bevoegdheid mag je lesgeven in de bovenbouw van de havo en het vwo. De HvA biedt een aantal eerstegraads masteropleidingen.

Wil je een andere rol binnen het onderwijs krijgen als teamleider, curriculumontwikkelaar, beleidsmedewerker, (intern) adviseur of begeleider? Kijk dan eens bij de masteropleiding Pedagogiek of Professioneel Meesterschap.

Naast volledige opleidingen is het ook mogelijk studiemiddagen, korte cursussen of bijscholingstrajecten te volgen.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 18 september 2020