Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Wiskunde voltijd

Informatie start studiejaarpagina's

Op deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor de start van je studiejaar en waar je terecht kunt met vragen.

1. Rond je inschrijving af

Met je HvA-ID en je wachtwoord heb je toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Je HvA-ID staat vermeld in de welkomstbrief die je per mail krijgt toegestuurd nadat je je hebt ingeschreven. Activeer je HvA-ID via id.student.hva.nl. Klik op de link 'Account activeren' en volg de stappen. Heb je dit gedaan? Log dan in op jouw HvA-mailbox. Check deze regelmatig, anders mis je belangrijke informatie. Inloggen doe je via email.hva.nl met je HvA-ID@hva.nl (let op de toevoeging @hva.nl) en wachtwoord.

Om je studie met succes af te ronden is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op je studiekeuze en een opleiding kiest die bij je past. De studiekeuzecheck biedt jou en de opleiding de mogelijkheid om te controleren of je voor de juiste studie hebt gekozen. De studiekeuzecheck is een verplicht onderdeel van de inschrijving voor het eerste jaar van elke voltijdopleiding en geldt voor alle aankomende studenten.

Meer informatie over de studiekeuzecheck.

Heb jij de betaling van je collegegeld al geregeld en alle verdere stappen gezet om je inschrijving af te ronden? Pas als je alle stappen voltooid hebt, kun je in september starten met je opleiding. Zodra je een Bewijs van Inschrijving hebt ontvangen op je HvA- e-mailadres, weet je dat je inschrijving is afgerond.

Bekijk het stappenplan inschrijven.

2. Bereid je goed voor

MijnHvA is de start van elke studiedag. Hier log je in met je HvA-ID, en vind je je rooster, alles wat je moet weten over je vakken, je cijfers en mededelingen van je docent. Is een docent een keer afwezig? Het staat op MijnHvA. Ook vind je hier de A-Z-lijst van je opleiding waar je praktische informatie vindt over o.a. ICT, voorzieningen, reglementen en begeleiding. 
Bekijk ook de instructiefilmpjes.

Vanaf het begin van het studiejaar is de MijnHvApp beschikbaar. Met deze app zie je direct wat je rooster van die dag is, je laatste cijfers, en de belangrijkste mededelingen.

Wil je meer weten? Onze Newbie Gids helpt je graag verder!

In de Studiegids van je opleiding vind je alle belangrijke info over het onderwijsprogramma: de opbouw van de opleiding, je vakken en keuzemogelijkheden. De Studiegids 2019-2020 staat vanaf 1 juli online.

Je vindt de boekenlijst op de website van Studystore

Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Via SURFspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smart phones.

We raden je aan in het bezit te zijn van een laptop met Intel i5 processor of hoger en 4 gb ram of hoger. Voor Apple laptops is niet alle software beschikbaar die bij Toegepaste Wiskunde gebruikt wordt.

Bovenop deze studiekosten komt in het tweede jaar nog de aanschaf van een Dictaat 'De waarde van het leven', dit dictaat kost ongeveer 60 euro.

Iedere student krijgt een collegekaart. Hiermee kun je o.a. printen, boeken lenen en betalen bij automaten. Om je collegekaart aan te vragen upload je eenvoudig je pasfoto via www.mijnhvapas.nl. Hiervoor heb je een HvA-ID en wachtwoord nodig, die je per e-mail hebt ontvangen. Je ontvangt je collegekaart eind augustus.

Als je jouw collegekaart aanvraagt voor 10 augustus, dan ontvang je deze in de week van 19-23 augustus (de week voor de introductie bij de HvA) thuisgestuurd op je correspondentieadres. Vraag je de collegekaart aan na 10 augustus en voor 15 september, dan wordt deze binnen twee werkweken opgestuurd.

Als je je collegekaart per post hebt ontvangen, moet je deze eenmalig activeren bij een van de servicebalies in de gebouwen van de HvA. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

N.B. Woon je niet in Nederland? Dan krijg je de collegekaart niet op je huisadres, maar dan ligt deze voor klaar bij een servicebalie

De groepsindeling wordt bekend gemaakt tijdens de introductie. Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl. Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 2 september. De introductie vindt plaats in de week van 26 augustus t/m 30 augustus. In het HvA jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Heb je een functiebeperking of chronische ziekte? Dat kan mogelijk je studievoortgang beïnvloeden. In veel gevallen heb je recht op speciale voorzieningen, zoals extra toetstijd of een aangepaste stoel.

Als je dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte

Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding. Hier vind je alle studentendecanen per opleiding.

Op deze pagina lees je meer over studeren met een functiebeperking of chronische ziekte aan de HvA.

Hebben jouw ouders/verzorgers niet gestudeerd in het hoger onderwijs? Dan is Tune In wellicht iets voor jou. Leer in drie dagen tijd alle ins & outs van het studeren aan de HvA. 

Op 19, 20 en 21 augustus kun je alvast kennismaken met het hbo in de vorm van interactieve workshops, een escaperoom-challenge en netwerklunches. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld hbo-vaardigheden, samenwerken in projectgroepen, plannen, informatie en hulp zoeken en netwerken. Ook delen oudejaarsstudenten hun ervaringen met het studeren op het hbo. Deelname is geheel kosteloos, maar er zijn maar een beperkt aantal plekken. Meer informatie óf je aanmelden? Ga naar www.hva.nl/tune-in.

Je eerste dagen bij de HvA

De HvA Introductieweek is dé introductie voor eerstejaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam. In deze week maak je verder kennis met de HvA, met je medestudenten en het studentenleven in Amsterdam.

De introductiedag is de start van je studiejaar bij Toegepaste wiskunde, zorg er dus voor dat je erbij bent!

Donderdag 29 augustus - Kick off

Deze dag staat in het teken van kennismaken met de opleiding, je medestudenten, de studievereniging SV Modus en de Leeuwenburg. Je neemt deel aan een aantal activiteiten en de groepsindeling zal bekend worden gemaakt. Je wordt om 12.30 uur verwacht op de A vleugel op de 6e verdieping, ook wel het "Vuurtorenplein" genoemd. De dag zal tussen 16.00 en 18:00 uur worden afgesloten met pizza en drankjes in het park, bij slecht weer wijken we uit naar een café voor een drankje met wat borrelhapjes. Hierna is er nog gelegenheid om bijvoorbeeld naar het introductiefestival op het Wibauthof te gaan.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op de opleidingsintroductie meld je dan af bij het Onderwijsbureau via het digitaal servicepunt

Op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus - HvA Introductie

Deze dagen zullen activiteiten plaatsvinden voor alle HvA studenten. Zo kun je op donderdag de stad gaan verkennen en is er een HvA Experience en het KersVers festival. Op vrijdag is het eindfeest van de introductieweek in de WesterUnie.  Meer informatie over de centraal georganiseerde activiteiten kun je binnenkort vinden op de HvA introductiepagina.

Als student van de HvA kan je via het netwerk ‘hva’ of ‘eduroam’ snel en veilig internetten en heb je toegang tot alle informatiesystemen. Om verbinding te maken met dit netwerk voer je één keer een aantal stappen uit. Daarna heb je op alle HvA-locaties altijd automatisch verbinding. 

Contact, locatie en social media

Neem bij vragen contact op met de HvA via onderstaande kanalen:

  • Whatsapp: 06 2115 5262
  • Formulier: Stel je vraag
  • Telefoon: 020 595 1400

Volg de HvA via de social media:

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 13 augustus 2019