Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Toegepaste Wiskunde

Schrijf je in op uiterlijk 1 juni 2020 voor studiejaar 2020-2021. Gebruik hiervoor het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Ter voorbereiding van de studiekeuzecheck studeer je voor een wiskundetoets die je op de dag zelf maakt. Meer informatie hierover vindt je in de programmamail van de opleiding die je twee weken voor aanvang van de studiekeuzecheck ontvangt.

Tijdens de studiekeuzecheck ben je alvast voor een dag student. Voor de studiekeuzecheckdag zelf maak je een huiswerkopdracht.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.15 – 09.30: Ontvangst in lokaal A6.44 (Leeuwenburg, 6e verdieping)

09.30 – 10.00: Calculus college

10.00 – 11.00: Wiskundetoets + pauze (neem zelf je lunch mee)

11.00 – 11.30: Statistiek college

11.30 – 12.00: Operations Research college

12.00 – 12.30: Groepsgesprekken: je spreekt een docent om een goed beeld te krijgen van de opleiding en je krijgt een advies.

Het middagprogramma is identiek en zal plaatsvinden van 12.45 uur tot 15.30 uur.

Let op: zonder deelname aan de studiekeuzecheck heb je geen toelatingsrecht tot de opleiding.
 

De studiekeuzecheck van Toegepaste wiskunde zal plaatsvinden op 2onderstaande data:

  • Donderdag 28 mei ochtendprogramma 
  • Donderdag 28 mei middagprogramma
  • Donderdag 18 juni ochtendprogramma
  • Donderdag 18 juni middagprogramma

Houd alvast rekening in je agenda met deze datum. Zodra je een inschrijfverzoek hebt ingediend, ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor een van deze datum.  

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig.

Je ontvangt na twee weken een studiekeuzeadvies. Daarin geven we aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Natuurlijk ga je ook nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je de opleiding echt wilt doen. Het advies is gebaseerd op de kwaliteit van het gemaakte huiswerk en de wiskundetoets.

Het kabinet heeft alle hogescholen en universiteiten opgeroepen om alle onderwijsactiviteiten en evenementen op locatie stil te leggen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hierdoor zullen er tot 1 juni 2020 geen studiekeuzecheckdagen bij ons op locatie plaatsvinden.

Mocht je je opgegeven hebben voor een studiekeuzecheckdag in maart, april of mei dan word je vanzelf geïnformeerd over het vervangende digitale programma

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via het digitaal loket.

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen toch nog een vraag? Mail of bel 020 - 595 1411 (Onderwijsbureau faculteit Techniek).

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 25 maart 2020