Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, voltijd

Werken met mensen, hun gedrag en omgeving? Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie leer je het gedrag van mensen begrijpen en beïnvloeden. Het grootstedelijke karakter van Amsterdam is zoveel mogelijk verwerkt in de lesstof. Hierdoor speel je als toekomstig toegepast psycholoog in op psychologische vraagstukken die relevant zijn in de stad.

Bekijk video's over Toegepaste Psychologie

Bekijk de langere video's.

Toegepaste Psychologie: iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig naar het gedrag, de gedachten en de gevoelens van mensen? Kun je je verplaatsen in andermans situatie? Houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving? Heb je interesse in het effect dat het leven in de stad op het gedrag van mensen heeft? Dan is Toegepaste Psychologie wellicht geschikt voor jou.

Toegepaste Psychologie is een uitdagende en sociale opleiding. Je ontwikkelt je talenten en leert om duurzaam in te spelen op gedragsvraagstukken. In de inhoud en opzet van het onderwijs komen het grootstedelijke karakter van Amsterdam en een internationale oriëntatie terug.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit groepsbijeenkomsten, trainingen en studieloopbaanbegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is ca. 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen. Voorbeelden van functies die je als toegepast psycholoog kunt vervullen zijn: medewerker werving- en selectiebureau, beleidsadviseur, toegepast arbeidspsycholoog, trainer, marktonderzoeker, preventiewerker, jongerenhulpverlener, mediator, loopbaanbegeleider en assistent-psycholoog.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, vindt er een selectie plaats. Schrijf je uiterlijk 15 januari in via Studielink met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor het aanvragen en verkrijgen van een DigiD. Na inschrijving krijg je een uitnodiging voor de selectie.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht