Hogeschool van Amsterdam

Toegepaste Psychologie

Bachelor, voltijd

Tijdens de vierjarige bacheloropleiding Toegepaste Psychologie leer je het gedrag van mensen begrijpen en beïnvloeden. Je studeert middenin Amsterdam en dat zie je terug in het onderwijs; samen met medestudenten en docenten werk je aan oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken. Zo ben je goed voorbereid op je toekomst als toegepast psycholoog.

Bekijk de video: Toegepaste Psychologie: iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Iets voor jou?

Wil je meer weten over het gedrag van mensen? Heb je inlevingsvermogen en houd je van de dynamiek van een multiculturele samenleving? Wil je weten hoe het leven in de stad het gedrag van mensen beïnvloedt? Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie staan deze onderwerpen centraal.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding? Kom dan naar de open dag. 

Toegepaste Psychologie is een uitdagende opleiding. Je werkt in leergemeenschappen met studenten en docenten aan actuele gedragsvraagstukken. Het grootstedelijke karakter van Amsterdam zie je terug in de inhoud en opzet van het studieprogramma.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat uit het werken in de leergemeenschap, bijvoorbeeld werken aan groepsopdrachten of vaardigheidstrainingen volgen, en het volgen van hoorcolleges. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is ca. 15. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. De overige uren besteed je aan het maken van opdrachten en zelfstudie.

Hoeveel tijd besteed je aan je studie?

Een afgestudeerd toegepast psycholoog draagt bij aan individuele en maatschappelijke oplossingen voor gedragsvraagstukken. Voorbeelden van functies zijn: jongerenhulpverlener, medewerker werving- en selectiebureau, beleidsadviseur, jobcoach, trainer, social media-adviseur, preventiewerker, mediator, loopbaanbegeleider en psychodiagnostisch medewerker.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Als je een havo- of vwo-diploma hebt, gelden vooropleidingseisen op basis van je profiel of vakkenpakket.

Lees meer

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus). Omdat er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, vindt er een selectie plaats. Schrijf je uiterlijk 15 januari in via Studielink met je DigiD. Reken op minimaal 5 werkdagen voor het aanvragen en verkrijgen van een DigiD. Na inschrijving krijg je een uitnodiging voor de selectie.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht